Pages

Jul 28, 2011

Preparations.....

Oh, di sebabkan preparations utk berpindah telah di tangguhkan kejap..so nak update preparation utk menyambut org baru..thehehe..seronok tak terkata okeh!!!..

Dulu, time Arsyad mmg aku beli barang sikit2. Simpan duit tiap2 bulan. Then masa tu biasalah 1st baby kan, sapa tak excited. Tp adaaaa je barang yg terlupa nak beli. Bila baby dah kuar, baru la terkocoh2. Bila 2nd ni mcm dah tau sket lah. Brg apa yg perlu ada, barang apa yg tak payah beli skrg etc...so nak beli last min masa 7 bulan pun tak kisah....

Then aritu lepas dah masuk 7 bln lebih, aku pun ajak la Daddy gi beli baju baby. Bkn sbb apa, aku ni dah jalan pun mcm penguin. So takleh la nak tangguh2 kan. Daddy pun takmo beli time weekend. Sesak dia tak suka. So member kena la amik cuti. Then we off to Sogo. Sbb ada sale. Bwk skali si Abg Arsyad tu konon dia lagi excited nak cari baju baby...

Memang dia excited...tgk baju baby comel2 kecik2 dia geram and ckp "Eee..comelnya..geram aku!!". hahaha...Tapi sale kat Sogo bagi aku tak menyengat sgt la..i mean for baju baby la. If baju bdk besar sket and barang lain ok kot. Baju baby ada la yg murah, tp ada gak yg tak berapa murah. Sbb murah bagi aku adalah sgt2 murah. Kalau boleh takat baju dok umah aku nak RM10 jer sepasang. miahahaha...Ada gak dpt yg RM14-20 sepasang. Ada yg aku berkenan sgt2 tp RM30 sepasang. Mahal gilo. So tak amik la....Dpt gak la sikit kat Sogo....


 :: Ni yg dpt kat Sogo. Adalah dlm 6-7 pasang...::

Pastu harus la aku tak puas hati kan. Sbb alang2 Daddy dah cuti harini, nak settlekan la suma2 hari nih...So aku ajak Daddy ke Manjaku. Sbb kat sana byk size newborn and 0-3 months. Entahlah..some ppl suka beli baju size besar sket utk baby so boleh pakai lama kan. Ktorg lain sket. Sbb dulu time Arsyad semua beli 6-12months. Skali masa dia baby, dia pakai terlondeh-londeh, terlipat2, mcm baju pinjam jer. Rasa mcm kesian plak. Sbb mmg la baju leh pakai lama, tp biar la muat kat dia just nice kan. So skrg ktorg nak beli baju size muat2 2-3 pasang, then size besar sket 3-4 pasang. Campur2 la kan. Lgpun baju2 kat sini bkn leh pakai time kat sana nanti. Kat sana nak beli lain gak. So cari yg ngam2 je dia comel2 pakai kat sini..hehe..Kat Manjaku ada sale tp sikitt jer. Tp boleh la jumpa yg bawah RM15 sepasang (giler kedekut punya mak kan??? hahaha...)


 :: Ni yg dpt kat Manjaku..tak byk..lepas kena sound dgn Daddy asyik amik pink...aku amik la color lain gak..ish..sah2 la aku suka pink kannn..keke::


 :: Ni less paling best kat Sogo. Tak sure la if betul baju Fisher Price harga mcm tu. Aku tak pernah beli baju fisher price. slalu beli mainan dia jer...tp kalau betul normal price dia gini, mmg berbaloi2 la kan..


 :: Suka sgt set ni..comel to the max kan? Masa aku bukak aku cium2 gigit2..Pastu Arsyad tegur " Kenapa mummy cium2?" hahaha..malu aku di situ...gerammmmm...

 
 :: Ni set mitten and booties yg lain...giler comelll..daddy sangat marah sbb semua PINK!!..HAHAHA...::


 :: Siap2 basuh..siap2 lipat dlm bekas dah..nak bawak gi Cheras sbb pantang kat sana...::

Pastu aku pun tgk2 la kat KLCC, Jusco kot ada yg murah2 leh tambah2 kan. Sbb so far aku dpt 6 pasang baju siang, 5 pasang baju tido jer. If dpt tambah lg sikit ok la kan. Tp hampeh, Jusco sale pun mahal giler. KLCC apatah lagi. Aku pun dgn kemas2 barang2 Arsyad time baby, skali jmpa banyakkkk baju dia yg kira unisex adik boleh pakai. Aku pun pelik, sbb aku rasa byk brg dia dah let go dah dulu. skali korek2 ada lagi. thehehee...Yg aku pilih2 and amik utk baby ni pun suku je. Yg lebih aku bagi kakak aku yg nak beranak Sept ni gak..and aku letak rumah Cheras mana2 size yg besar2. Bila basuh2 baju Arsyad time baby, tiba2 aku nangis. Sbb teringat time dia baby. Baju2 yg ada kenangan dgn dia...Skrg dia dah besar.....Kejap je masa berlalu...Tgh berus2 baju pun leh syahdu okeh..


:: Baju Arsyad time baby yg di-recycle utk adik..::

Bagi aku, if takat baju dok umah..mmg kalau boleh paling murahhh aku beli. hehe..baju jalan pun sama. Takat rembat kat BO jer..nak mahal2 sket boleh la 6-7 bln skali ke time GAP sale. Itu pun time dia sale gila2. hahaha..ye la bdk kan cepat besar. Nak dia bergaya, nampak cantik boleh..tp kena realistic gak la...So aku adalah sgt berpuas hati hanya spend sikit je utk beli baju baby kali nih..Hari ni nak gi GM plaza plak. Kat situ lagi murah gila. Sbb borong kan. Takat romper Carters tu dpt RM6-7 je sehelai. Slalu org jual online amik kat situ. So nak beli rompers if ada yg leh buat tambah2 sikit2. Then beli set bersalin aku, then SETTLED!!!..Tunggu nak meletop je nanti...hahaha

Nanti aku share apa yg murah dgn harga tak masuk akal di GM plaza. Tmpt favourite aku dan tempat yg akan aku rindu bila pindah nanti....uwaaa..mana nak cari tmpt gini kat sana??? hahaha...takpelah...masa tu dah kena belajar jahit baju anak sndiri kot...kekeke
 

8 comments:

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

Zu..ari ni nak gi SOGO Members SALE
mesti baju kasi lelong morah bawah 10 hinggit kan...

hehehheheeh...

wahhhhhh pinkishhh ye....
gegirl adik arsyad rupanya...

all the best zu
cam akak plak nak bersalin
berdebar
cam tgk bola semalam
bikin jantung dup dap dup dap..ha ha ha



btw..nanti dah kat sana
keep in touch tau
sila lah berblog..... :)

mama3A's said... [Reply to comment]

eah zu, dah settle sume basuh baju baby ek.. akk lum lagik la.. nxt week la nmpknya nk kena buat. hehe...

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Ila,

KL jem banget tadi tau. Zu dari KLCC nak ke GM Plaza mmg takleh masuk lansung. dok stuck kat Kg Baru sejam!!!..rasa semua gara2 SOGO member sale kot jalan jem sampai ke Chow Kit. Last2 patah balik KLCC. huhuhu...zu takde kekuatan la nak bersesak time skrg nih..if nak gi pun, mybe mlm2 sket time org dah lengang...kekeke

Yer kak..zu pun berdebar nih. Dok rumah lagi berdebar sbb hanya kita dgn perut je kan. hehehe...Semoga semuanya selamat...InsyaAllah gegirl...Arsyad nak boy tp skrg dia dah ok dah if adik girl..hehe

Yes, mesti keep in touch. Ada FB, ada blog..cuma PCM je tak active skrg..hehehe...

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Selly,

sbb zu dok umah kak..so leh jaga kain...tgu sampa kering, terus lipat..senang....hehe..if akak takde masa, antar je la baju2 baby yg di beli tu ke Kajang..zu ok je buatkan..hehe...

p/s. akak rasa akak mampu puasa tak thn ni? zu nak try2 gak la. Smlm dah test tak makan dari 10am sampai 7pm. Agak gigil2 tp mybe sbb keberkatan Ramadhan should be ok kan..

mama3A's said... [Reply to comment]

alamak.. ada org nk offer wat laundry.. nie kira bagus . hehehe...

puasa insya-Allah... sbb dh berjinak2 ngan ganti posa last week.. :)

dieya said... [Reply to comment]

my dear zu, first of all i nak ckp sorry yg teramaaat sangat coz i missed your farewell kat silver spoons hari tu. i'm so sorry zu! actually i sgtlah rindu nak jumpa u, salina and the rest of the tmo gang. siap dah usha google map camne nak gi sana, tapi tak pegi juga.

i ni tghnak catch up baca blog u, byk dah miss ni. i notice that u tak jadi bersalin kat mannheim. i doakan u tabah dan tenang to bersalin and raya kat msia dgn arsyad and baby sementara nak tunggu masa berangkat ke sana.

take care babe!

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Selly:

jgn malu2 ok..takat baju2 baby baru beli tu, meh le antar sini..best tau lipat bila dia dah kering garing2..hehe

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Iyer cik nadiah, ke mana u menghilang ni..blog pun tak update sgt...yes i tak jadi bersalin kat sana..sbb lambat sgt nak dpt date nak pindah plus perut i tak boleh tunggu lagik..hehe..

Bila i dah bersalin pls make your time to come and jmpa ok. Or lepas i pantang, kita lunch sama ke sblm i gi. mesti2 gak jumpa before i pergi tau..