Pages

Jan 31, 2012

Details of Pak Yayat-Supir terbaik kami di Jakarta

Tajuk entry tak boleh blah. Pak yaya  baca mesti kembang2 hidung nih. hahaha

Ok la lepas aku up je entry terakhir di Jakarta, ramai benor menanya details Pak Yayat ni kan..sabar...sabar...meh sini aku letak sini skrg ok..
  • Dulu aku booked Pak Yayat thru satu travel agent ni. Dapat travel agent ni dari forum cari. Tp Pak Yayat tak keje dgn diaorg dah, now dah keje dgn adik sendiri. So korang boleh contact Pak Yayat sndiri no dia +628812222837. Nak tgk website pun dah ada skrg kat sini : www.ydarmatravel.com. Segala details lengkap ada kat sana, korang tgk je la berapa dia charge, kete jenis apa etc.
  •  Aku tak sure la company adik dia ni ada Pak Yayat sorang je as a supir kt situ. So if korang nak dpt Pak Yayat, elok contact dia terus pun takpe. Harga sama je. Ckp je nak Pak Yayat jadi supir korang and nak service yg best yg aku canang2kan nih..hahaha
  • Tapi harus di ingat..apa pun, perlu ada kerasian jugak. Korang kalau berkawan, berjiran, bercinta, ber apa pun..mesti ada kerasian kan. Jgn la sbb aku and family aku ni serasi dgn Pak Yayat, korang terus assume korang pun sama. Then kang tiba2 rasa Pak Yayat tak se-best mcm yg aku ckp, terus bengang2 tak puas hati plak. So far dia mmg ok. Ramai je customer dia yg repeat amik dia. Dia mmg suka budak2. Mmg akan turun dgn ko skali if korang gi shopping ke apa. Tp again IKUT KESERASIAN. And jgn la plak korang letak anak2 dlm kete suruh dia jaga pastu korang laki bini gi shopping 3-4 jam. Itu kalau aku jadi supir pun aku boleh mengamuk. Hahaha.
  • Dia ada jugak buat package transport sekali dgn hotel. If rombongan besar, lebih daripada 10 org, dia kasi sorang tu free. Kira bayar 9 org je lah. So lagi ramai, lagi untung. Ikut korang la if nak amik package ke tak. Buat research betul2 yg mana berbaloi. And if tak nak package tp nak dia carikan the best hotel kat Bandung ikut budget korang pun dia boleh tolong. No hal punya.

Ha, apa lagi. Cepat2 la plan trip ke Jakarta/Bandung. Contact Pak Yayat. Ckp je dpat dari kawan nama Zu atau Bukryman (Suami Kak Selly), dia mesti bagi harga best. Tp so far aku rasa harga dia pun mmg antara yg best la banding dgn supir2 yg ada kat Bandung tu. Cuma if ko nak supir yg serasi, yg ko percaya, yg boleh di harap, is a BONUS lah. Bkn senang nak dpt yg ko betul2 selesa time nak berholiday 3-4 hari tu kan..
Ok itu je. 

6 comments:

nabn said... [Reply to comment]

assalam. nak tnya supir ni perkhidmatan di jakarta..atau bawa ke bandung dr jkarta..sebab nk g jakarta je kali ni....kalau pak yayat ada perkhidmatan sekitr jakarta nak booking... tq

syam X said... [Reply to comment]

pak yaya ni ada email tak atau wapp tak??laman web tu dah tak aktif la

naimidris said... [Reply to comment]

pak yayat memang the best ler. setiap kali kami beruti kat indonesia kami cuba dapatkan pak yayat. First time ke bandungpak yayat sebagai supir kami. the following year kami ke jogja, 10 jam perjalanan dari bandung guna jln darat, pak yayat sanggup jadi supir kami dan bila kami touch down di jogja pak yayat sudah disitu menunggu. tahun lepas sekali lg kami ke indonesia. kali inike jakarta pak yayat ler supir kami yang setia. kali ini kami telah dibawa berkunjung ke rumah dia, berkenalan dengan famili dia. no tepon pak yayat +6281312233437

naimidris said... [Reply to comment]

no tepon pak yayat +6281312233437

Grand malabar said... [Reply to comment]

Pak YAYAT Selalu Memilih GRAND MALABAR HOTEL BANDUNG untuk para tamu & collega. HOTEL yang strategis dekat dengan pusat perbelanjaan seperti TOKO TIGA (ANEKA CELANA JEANS), D'FASHION dll. beralamat di jalan Malabar No 2 Bandung.

Grand malabar said... [Reply to comment]

Pak YAYAT Memang terbaik & Terpercaya. Beliau Selalu Memilih GRAND MALABAR HOTEL BANDUNG bagi para Tamu & Colega. Grand Malabar Hotel sangat strategis dengan pusat perbelanjaan(Factory Outlet) terletak di Jalan Malabar No 2 Bandung