Pages

Jul 12, 2011

Kini Hidupku Lebih Bermakna....hahahaha

Over okeh...org lain dah lama online kat rumah...aku baru nak start..tp aku berpada2 gak la...Daddy Arsyad balik je terus tolak lappy jauh2...kang dia sound apa pun tak dpt..hahaha..

Masa nak cari lappy idaman kalbu..pening gak..Sbb aku takmo yg mahal2...takmo yg complicated sgt..ye la nak pakai pun utk surfing je kan..bkn nak kena design umah ke bagai kan..haha..Yg penting tak berat..and color mesti PINK!!...MIAHAHAHAHA....tension je Daddy agaknya kalau sesak2 nak guna rasa malu je kan....kalau dia guna kat rumah ok la..buatnya saja nak pinjam bawak gi travel??? tak sesuai okayyy....

Ini la cinta hati saya skrg....Ms Jambu...hahahaha

 :: Comel tak??? Gambar adalah terbalik..pepandai la teleng kepala masing2..haha..skali mouse pun color pink gak...geleng2 kepala Daddy Arsyad tgk..sbb aku adalah gi beli sorang2...kekeke

Pastu dilemma nak cari Broadband plak. Ye la aku takmo beli yg ada commitment sbb bkn pakai lama kat sini. Nak bwk gi sana kang kena roaming plak...dah nyaris2 nak gi Maxis je nasib kwn office bgtau beli je Yes broadband. Sbb laju 4G and prepaid. No commitment..tp kena check la kat  Kajang connection dia mcm mana kan..Lepas check2, ok cun connection strong dia ckp...so proceed je la...Bayar RM100 utk modem, dlm tu dah ada RM50 prepaid. So far aku pakai seminggu hari2 online RM50 tu lom abis lagi..kita tgk la jangka hayat dia berapa lama...Janji nak tgk video ke, movie ke, sangat2 laju okeh....sukaaaaaaa..


:: Nak connect pun senang...::


:: Budak excited layan youtube. Dia suka sgt vid Bruno Mars-Lazy. Tu gambar dia goyang2 sbb dok menari2..hehehe::

Oleh kerana lappy ni masih "suci", amik masa nak letak apa yg patut..igt nak download segala tv series aku suka..tup2  nak tgk pun tkde masa..nama je cuti dok umah..byk keje rumah nak kena buat okeh....tp tkpe...hati adalah gumbira dok umah relax2...hahaha..Arsyad pun semakin ok skrg...takde peel teruk sgt..makin dgr ckp..makin phm aku tak larat..nak soh dia main sndiri or tgk tg sejam pun dah ok skrg..Alhamdulillah...
Ok byk lagi cite nak tempek nih....tgh edit2 picss......Buat sapa2 yg masih tercari2 broadband...try la Yes yer..highly recommended!!!..

6 comments:

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

zu.....tinggal 65 hari je lagik?
erk salah tempat komen
btw..
tak sangka Adik Arsyad dah nak kluar soooonnnnn

dieya said... [Reply to comment]

thanks for the recommendation zu. i tgk nak usha2 broadband gak ni. yg maxis ni udah ler mahal, kejap je dah reach limit. kontrak dah abis. ingat nak amik P1. but since u kata YES ni ok, nnt i check YES la.

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Ila...

Ya betul...jgn ckp akak..saya sendiri yg bawak perut ni tak sedar dah nak masuk 31weeks. tinggal beberapa minggu je lagik..kekekeke

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Nadiah,

Sblm ni u pakai apa? so far i mmg puas hati sgt2 dgn Yes nih. rate wise i'm not so sure coz dia ckp paling murah compared to other broadband packages. Paling best wherever you are, kat overseas pun the rate still sama. takde roaming charges. tp u kena check dulu area u cover kuat ke tak baru beli tau. mcm i so far mana2 ceruk rumah semua strong connection. smlm tgk game bola pun takde buffer..hehehe

mama3A's said... [Reply to comment]

pink gittew! hehehe Vaio idaman ku satu masa dulu... sob.. sob... leh tak since mr HP asik abg yg usung, akak tgk Vaio balik? ekekeke

akak pun nk tgk la YES nie ok ker tak kat Bangi. pakai Celcom hampeh kat bangi nie... nasib dh abih kontrak. leh la terminate...

ZuNas77 said... [Reply to comment]

haha..kak...Pink dia mmg menyakitkan mata Nas. tapi yg penting zu yg nak pakai kan..kekeke...

Apa lagi kak...sapa suruh abg yg usung, harus jadikan alasan utk rembat Vaio plak. zu rasa ok la price dia tak mahal. Lebih 200-300 je dari HP mini...

akak check tau YES tu ok ke tak kat Bangi...pastu try ler pakai sbb dia prepaid takde commitment if tak happy ok jer..