Pages

Jul 17, 2011

Kita Pun Bercuti Juga....

Weekend lepas-lepas adalah mencabar...sbb Daddy Arsyad awal2 dah ckp dia nak ke Langkawi. Pastu aku demam+selesema+batuk dari Sabtu sblm tu..smpi la ke Rabu tak baik2..Paling teruk Rabu tu lembik habis tak leh angkat kepala langsung..So aku dlm kepala mmg rasa weekend akan dtg tu mencabar nak jaga Arsyad sorang2. Tau2 la preggy ni mkn ubat pun doc kasi mild je bkn leh baik terus. 2x top-up ubat kurangnya sikittt jer...

Jumaat tu terus akal pun dtg...Dari lepak2 kat rumah melayan Arsyad sorang2..Elok gak ajak cikgu2 Arsyad gi mana2...Tp di sbbkan Perhipunan BERSIH yg menyusahkan tu...kemana je leh pergi kan? KL dah sah2 tkleh masuk...terus aku terpikir eh, if gi lepak mana2 resort or hotel dekat2 area Kajang ok gak. Ala2 bercuti gak kan...Walaupun rumah sekangkang kera je..Tertinggal barang pun no hal leh balik rumah amik..hahaha

Setelah recce2, mula2 aku booked Pullman Hotel. Tiba meniba semua hotel kat Putrajaya pun fully booked katanya..tak tau la nape...Rate pun ok..boleh la takat nak lepak2, bwk Arsyad mandi pool...kill time kan...Then sabtu pagi tu Auntie Fadz ckp dia nak join gak...Call Pullman dah takde bilik lain dah. And bilik yg aku booked tu agak kecik utk muat 4 adults. So tukar plan, nsib ada lagi satu bilik kat Cyberview Lodge, Cyberjaya..kat sini bilik dia ala2 villa..besar giler...yg best ada sofa bed yg leh tukar jadi katil...then amik lagi satu extra bed...terus selesa kami berlima "bercuti" di sana...hahaha

Aku gerak dr Kajang kol 12.pm. Kira ok la budget2 sampai Cyberjaya nak makan Saba' Nasi Beriyani yg famous tu. Then kul 1pm leh chekck in kan. Skali nak kuar Kajang pun jem melampau okeh..Mybe polis buat roadblock kat jalan keluar menuju ke KL. hancus plan nak sampai awal...nasib sempat divert ke Bangi, lalu jalan lama...Itupun setelah call BIL aku mintak dia tunjukkan jalan...Sorry yer Kak Selly kalau terkacau plan hari itu..kekeke..
Sampai Cyberjaya kol 3pm..Bayangkannnn...sakitnya hati. dgn perut lapar...nasib jmpa kedai makan. Terus makan tanpa berlengah2...pastu check in dlm kul 4pm...legaaa....

:: Katil ala2 nak honeymoon..haha..eh, ini muat aku dgn Arsyad je okeh. mamat tu tido punya melasak..:
 
:: Kira ok ada space utk bdk kecik tu berlari2::

:: Dia mmg tgh gila layan youtube skrg...ntah mcm2 lagu dia mintak...::
:: Mini pantry. Kira ok buat letak2 food and susu Arsyad. takde la kecah sgt bilik::

:: Sofa tu leh tukar jadi sofa bed. Kira ok la utk cikgu berdua tido..hehe::
 
:: Balcony dia luas sgt...kalau nak lepak2 kunyah2 selesa giler::

 
:: View dr bilik. Kira ok la tenang je rasa. Kalau bilik mengadap pool habis budak kecik tu terus tido pool kang...::
 
:: Stock makanan jgn di lupa..hahaha..kena okeh sbb biasalah dah berkumpul ramai2 mulut rasa nak mengunyah jer...::
 
::Bilik air dia ok la sedang elok tak besar sgt..and tak kecik sgt..si Arsyad lepas pool leh sambung dlm bath tub plak..::


:: Lawak kan gambar nih..bdk ni takut dok atas benda nih..tp nak posing gak..::

Sampai2 hotel ktorg paksa Arsyad tido dulu. Dia punya excited smpi takmo tido. Tp sorry la yer..tak tido, takde nk swimming2. Ye la kang dia penat terlampau sian plak. Kasi gelap bilik, baru dia leh lelap. Then kul 5 lebih bgn, terus siap2 nak gi pool. Tak sabar2 dah bdk tu..Nasib ada Cikgu Awe and Cikgu Dayah. So mummy leh relax2 tgh dari jauh jer..hahaha
::Kegembiraan terlampau kan ini bdk..::
 

:: View kat pool campur gambar kaki org malas..hahaha...serious tak larat nak layan dia kat pool dah..tak daya...::





 :: Keje dia mmg membuli cikgu2 je la...Sampai nak maghrib takmo balik...pujuk lama2 baru dia ok...tak penat2 bdk nih


Mlm tu buat maggi je dlm bilik..Sodap apa..haha..Nak order food nasi goreng je dah RM40 sepinggan. Nk drive beli food kat luar rasa malas plak. Lgpun aku ada je tapau Nasi Beriyani siang tu so kira ok la kan...Tp ini bdk kecik tak tido smpi kul 12mlm!!..Excited pnya pasal. Esoknya tu nak gi bfast dia tak bgn2. Sian plak kat Cikgu2 lapar. So aku bawak diaorg dulu, mintak Auntie Fadz tgu bdk ni bangun. Itupun tak senang hati aku sbb takut kang dia bukak mata je mummy takde..terus nangis kuat2..phobia Auntie Fadz kang..hahaha

 :: Budak blurr di pagi hari...bgn kul 10 okeh!!!...bfast pun dah nak abis dah..::

Kitaorg pnya bilik dpt bfast for 3 pax. So aku tmbh lagi satu je la. Kira ok dia charge RM25 je. Some hotel charges dia melampau2. Padahal pagi2 apa je korang leh makan sgt kan..Food variety dia tak berapa byk. Tp kira ok la takat nak bfast..

 :: Gergasi dan anaknya di pagi hari..hahaha..Iyer..saya tau saya sudah membesar dgn jayanya...::

 :: Nak gak aku posing kat atas nih..tp nak naik sikit punya seksa..hahaha..skali putus mati nak ganti balik..kahkahkah..::

 :: Dgn Aunti Fadz..Susah nak ajak dia posing..sbb mata asyikla pandang ke pool je tak sabar2..::


 :: Cikgu Dayah tolong tiup plak. Smlm mummy tiup nafas tak cukup dah..hahaha..Auntie Salina: Baju mandi thomas ni setahun lebih dah berbakti kat Arsyad..dia sayang sgt..tp rasanya tak lama lg kena tukar..dah ketat2..kekeke::
 :: View di pagi hari...mendung jer..kira ok tak panas..tp tiba2 turun hujan renyai2..so tak kasi dia turun dulu..::

 :: Sabar tgu hujan berhenti...kejap je 10 min gitu dah stop hujan.,..apa lagi mamat tuh..::

Masa start mandi ni dlm kul 10 lebih. Aku adalah mengantuk sbb mlm tu tak tido lena sgt. Arsyad asyik la mengigau2. So ckp kat cikgu2, tolong tgkkan Arsyad sementara Mummy nak beradu kat bilik charge battery dulu. hehehe..Dpt gak la tido sejam...

Nak extend bilik diaorg tak kasi. Sbb fully booked katanya. Dpt extend smpi kul 1pm jer. So kemas2, mari la balik ke Kajang..hahaha....Kira puas hati gak la bdk ni dpt tido hotel, and mandi pool 2 rounds...




 :: Posing sesaja kami...Arsyad dah malas layan dah..hahaha::

 ::Buggy ni la yg hari2 bwk ktorg dari bilik ke pool..balik ke bilik..then gi bfast semua. Coz bilik agak jauh dari pool. Boleh je jalan tp biasalah sayang nak bakar lemak2 kt badan nih..haha..Call je 2 min diaorg smpi dpn bilik. Arsyad paling suka naik nih...



:: Camera aku sempat snap gambar ni jer..pastu dah abis battery. Ada lagi session berposing tp kat camera Auntie Fadz..tak tau la bila kala dia nak upload kan..hahaha..

Apapun puas hati sgt2..Gerak dr Cyberjaya kul 2..15 min dah sampai Kajang dah..See..takde la jauh mana..mcm mana masa nak dtg Cyberjaya leh amik masa 2 jam ntah..haha..Gi lunch dulu..then balik pengsan masing2...Arsyad tido dr kul 4pm-6.30pm itu pun kejut baru dia bgn..haihh..mcm la gi holiday jauh sgt...

Ptg tu gi rumah atuk and nenek. Atuk call ckp rindu cucu dia nih...Gagahkan la diri gi balik Cheras bedua dgn dia gak...Mummy kena belajar dr skrg..Kang nak hidup bersama anak2, handle anak2 24/7 so kira kalau practise dr skrg..tkde la terkejut sgt..hahaha....Kejang2 perut okeh...seriously bkn senang nak jadi fulltime houswife..saya respect kawan2 yg dok umah jaga anak2 siap leh masak sedap2, rumah maintain cantik....respect weihhhh...

Apapun...masing2 belajar kan..harap2 aku pun leh jadi housewife yg berjaya mcm kawan2 aku gak..insyaAllah...


12 comments:

mama3A's said... [Reply to comment]

akhirnya... ke cyberview lodge jugak eh.. akak yg duk berangan dr aritu lum dpt time lgik nie.. huhu
tgk la.. gi masa pas raya la.. rehat2 terakhir sblm ber-6.. ekekeeke

zu, dpt baper rate?

SyaNa said... [Reply to comment]

best la "bercuti" gini
xde la penat nk travel
ok la yg time dtg tu sbb org2 sengal menyusahkan org kan
hehee

wei aku ni tak tercapai lg nk jd fulltime housewife
doakan aku ye
hehee

amiRAzlin said... [Reply to comment]

Dkt pun jadi ek..huhu..best2..aritu lin g umh kakak kt bkt jalil pun 2 jam lebih br smpi..leh layan fb+blog time jem hehe..anyway mummy arsyad tetap shantek walopun tgh preggy :p

amiRAzlin said... [Reply to comment]

Dkt pun jadi ek..huhu..best2..aritu lin g umh kakak kt bkt jalil pun 2 jam lebih br smpi..leh layan fb+blog time jem hehe..anyway mummy arsyad tetap shantek walopun tgh preggy :p

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Selly,

itu ler...dah tak tau nak ke mana sbb fully booked belaka. Nasib tinggal satu je room left. Itupun tpaksa amik yg exec room coz normal room dh abes. Zu pakai Khazanah pnya corporate rate.RM530 per night skali 3 bfast. Mahal sket tp sbb last min booking mcm ni lah. Cyberview ni skali satu mgmt dgn Ri-Yaz kan. Akak kan member, mesti dpt best price...

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Syana:

itu ler bercuti gak namanya kan..kuakakaka...mmg menyusahkan wei...bygkan dari Kajang ke Putrajaya sekangkang kera pun leh 2 jam. gilos..

wei, takpe nanti2 tercapai la impian ko tu..aku ni kejap je 2 thn lepas pada tu tgk la if aku suka balik la kerja, if tak, nak maintain je "career" baru nih..kekeke

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Lin,

hehehe..Nasib tak check in kat Metro Inn Kajang jer..kekeke...takde maknanya lin..berat dah melampau dari preggy Arsyad dulu. tp buat derk je malas nak layan..hahaha

Pnut said... [Reply to comment]

pullman full last week pasai ada floria

ZuNas77 said... [Reply to comment]

itu la kak naz...kwn zu ckp ada floria and pameran pengantin..igt org2 BERSIH dok hotel bagai..hahaha

eiseai said... [Reply to comment]

arsyad...auntie buruk siku mintak pinjam baju thomas tu boleh tak? akmal kecik lagi, dia boleh muat hehehe

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Auntie Salina,

Boleh jer..nak simpan pun Adik Arsyad tak pakai pun thomas2 nih..hahaha..ok nnti mummy bawak this Sat...

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

cam ne baru persan topik nieH..
erk...

btw..sangat cute itu mummy n arsyad..........

nampak tinggi tul zu kan
tapi mmg tinggi pun...
erk....
aii kemetot..
dah lah kemetot...
cam giant doraemon plak tu..huhuhu