Pages

Aug 7, 2011

Mummy Takkan Tertipu Lagi Ok Arsyad....

Bgn pagi...nak golek2 dulu setengah jam...Gi mandi, 20 min campur main sabun, syampoo, berus lantai pakai punggung sndiri...berus kaki mummy...Pakai baju 15min sbb lari2 dalam keadaan bogel...Lepas tu nak bubur lambuk malam tadi..Nasib mummy letak dlm fridge..Dah panaskan, Tiup2 kasi sejuk utk dia makan, makan 3 suap sajer..then tumpahkan semuanya atas lantai...

Nak air oren twister, tp bila dah nak abis..nangis2 guling atas lantai nak skrg2 tu gak..Nak botol kecik. Mummy ajak gi beli. Dah kuar umah, masuk dlm kete, nak minum air Horlick plak...Bukak pintu balik, bancuh kan kejap..tp minum 2 teguk jer..Smpi kat 7Eleven, dah amik air twister..nak beli bubble balloon dgn biskut Oreo kat Petronas plak. Padahal biskut Oreo terang2 dpn mata dlm 7E tu. Tp takmo..nak yg kat petronas punya. Patah balik Petronas..

Sampai dpn school..tkmo turun kete..Fine...Mummy bawak je beg and sandle dia letak dpn school..suruh Cikgu Dayah tolong pujuk..Terus jerit2 satu taman boleh dgr...


 :: Mummy...Tolong...Tolonggg..::

 :: Jgn amik gambar Arsyad laa...Uwaaaaaa..::

Tapi kali ni mummy cekalkan hati..buat derk je dia terjerit2 nama mummy sambil masuk school..Elok je kuar simpang school..dpt sms dari cikgu..


 :: So perlukah mummy rasa tak sampai hati lagi lain kali? ish...drama betul bdk nih...Ini 2 min lepas mummy tinggalkan dia..Skrg, dah boleh gelak2 main dgn kwn main belon tiup2....hmmm..::

Tgh bayangkan mcm mana bila school betul, nak kejut dia pagi2, mandi, pakai baju sekolah, hantar gi sekolah....memang kena nyaringkan suara lagi la nih.....

6 comments:

Bulan said... [Reply to comment]

hahahaha.. kelakar la acad, kemain drama king ye.. kesiannya tgk dia nanges2, keluar2 air mata tuh.. adoila acad acad.. kekekek

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

Zu..akak rasakan
dia dah tau adik dia nak kuar dah
nanti tak leh manja2 ngan mummy
tu yang dia buat perangai..huhuhu....

cian acad.....meleleh ayor mata

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Bulan

Drama sgt ok..arini lagi teruk. Pegang seat kete tkmo kuar kete..puas saya ni menarik, dia pegang kuat2..last2 geletek ketiak dia baru dia terlepas..hahaha..Pastu nangis mcm kena dera..elok sy blah je, cikgu sms ckp dia dah berhenti nangis, siap makan nasi 2 pinggan. ntah hapa...kekeke

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Ila:

A ah dia pun ckp. nanti baby kuar mummy sayang Arsyad lagi tak? huhu..sayu dgr..ckp kat dia mesti la syg..tp mummy kena tgk baby gak..arsyad kena jadi abg..tak boleh ngada2 lagi..tu yg dia amik kesempatan sementara ada ni skrg..hehehe..

mama3A's said... [Reply to comment]

acad n echa.. mmg terror bab2 jadi pelakon ayaq mata ni... ekekeke...

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Hehe..Kak Selly..tp takleh lawan Echa kot..kenyaringan suara dgn cara dia merayu tu Echa boleh menang lagik...hahahaha