Pages

Mar 21, 2011

Abdullah Arsyad 2nd Birthday...

Iyer..tau..tau..dah sebulan lebih baru nak update cite Bday Arsyad..bdk tu pun ntah ingat ntah tidak dah beday dia..hahaha..Takpe la Arsyad, kira halal la yer..Mummy kan di landa tahap kemalasan..harini rajin sketttt je..so leh la edit2 gambar upload gambar yg maha byk nih....


Utk bday celeb Arsyad this year mmg saja buat byk kali. Since dia dah tau apa itu Bebeday Yu yu...dah dekat2 bday dia, makin excited dia (sbb mak dia yg dok countdown dgn dia..hahaha), pastu pandai nak bday kek Upin Ipin, nak aku hantar meehoon goreng gi sekolah, dgn Ayam Goreng Upin Ipin (ayam goreng drumstick), alahai..mummy kena kerja, leh hantar kek je la Arsyad. Lagipun mummy tak berani sgt hantar food kat sekolah. Takut tak sesuai dgn bdk2. Terpedas ke, apa ke..(sebenarnya mummy tak reti masak and MALAS. hahaha), so ok la kek je yer Arsyad. Pastu mummy prepare party favor sikit2..jadilah utk happy kan bdk umur 2thn nih..hehehe..

:: Kek Bday Arsyad...Thanks tu Uncle Am sbb edit gambar kasi cun..::

:: Bdk2 getting ready..tgh la muka excited bday boy tu..nyampah!::

:: Dia mmg sangat2 excited::

:: Masa ni dia kecoh dgn kwn2 "Ni bebeday acad tau..haaaaa..."::

:: Nak pakai mask gak...::


:: Mmg dia suka posing kan..time tgh excited mcm ni lagi laaaaa..::

:: Sebak tgk gambar ni. Anak bujang saya dah besar..suruh posing pun ntah mcm2 pose dia buat..::

:: Dia pun sibuk tgk benda tiup2 tu::

:: Arsyad mmg suka tiup lilin..Bday org lain pun dia yg tiup lilin::

:: Potong kek yeay...::

:: Syahdu je tgk bdk2 ni kerumun cikgu nak kena suap mkn kek..Anak aku pun baik je kena suap::

Tp harini dia special sket..Bday boy okkkkkk..

:: Tak ingat la nama bdk comel nih..dia ajak Arsyad main tiup2::

Lepas tu aku start la nak distribute party favors kan...Alah benda simple je aku beli pencil case Upin Ipin, masukkan dlm tu key chain Upin Ipin, dgn coklat2. Murah giler beli kat GM Plaza..nnti la pasal favor aku update lain..tp mmg berbaloi2...Tetapi..budak Arsyad ni tiba2 jd kedekut plak..Elok je sorang2 bdk amik party favors tu aku dah dgr diarog jerit2 kat belakang..Sbb Arsyad gi kejar bdk2 tu rampas balik party favors tu suma sambil jerit " Wei..ni acad punya la..nape amik???".

Ya Rabbi....sabarrr je la..Terpaksa aku tenangkan dia ckp kalau bday mmg kena kasi semua ni kat kwn2..Jgn kedekut..Aku tarik dia dduk kat pangku, suruh dia kasi sndri kt kwn2..dia tak nak. Dia diam je tunjuk protes. Haihhh...pelan2 pujuk, baru ok sket..sabarrr je lah.

 :: Gambar agak blurr janji aku sempat snap kejadian rampasan berlaku..hahaha::

:: Ni lepas kena pujuk..::

:: Mmg tak makan saman bdk ni tau. Tgk tu tgn sebelah dia dah pegang satu, so dia tgk je kwn2 amik sorang satu dgn mulut membebel2...::

Aku igt ok la celeb dgn kwn2 dia happy. Mula2 mmg happy..tp lama jadi kedekut plak..sabarrr je..

Tp aku tak sabar nak tempek kat sini gambar menantu....hahahaha..Ada sorang bdk kat sini nama Aleesya, dia comellllllll sgt...and sgt2 friendly..Tiap kali aku dtg if dia ada, mesti dia peluk2 and cium2 aku..suruh dukung dia...mulut keletah gak..tanya mcm2..umur dia 4bln je tua dari Arsyad. tp dia kira awal setahun sbb lahir thn 2008. Haihhh..berkenan aku tgk..hahaha..cikgu ckp Arsyad pun suka dia..Tp bila aku tanya Aleesya ni gf Arsyad ke? terus nangis2 marah2. Eleh, takmo ngaku..malu konon..hahaha..

:: Comel..Pandai posing, Fotogenik, sah2 lepas piawaian mummy nak buat menantu..hahaha::

:: Suka tgk muka dia...ngan rambut messy2 gitu...comelllll!!!::

Ni plak vid masa kwn2 nyanyi lagu Bebeday Yuyu kat Arsyad..Abaikan je la suara mummy yg over tu yer..Kelam dok pegang vid, pegang camera..Daddy Arsyad lepak mamak sbb malu nak masuk katanya..haihhh..

video

Then esoknya ktorg pun gi Wangsa Maju utk celeb dgn family aku plak. Kek pun adalah Upin Ipin jua...Igtkan potong kek buat kali kedua kurang excited..tapi tahap kegedikan tetap berkekalan..hahaha...Suka la tu jadi center of attention kat sana..tersengih2 je memanjang...


:: Kek Kedua..::

:: Tgk la muka yg masih teruja::

:: Dia jadi mcm ni sbb dia malu..hahaha..tetiba nak malu konon::

Ni plak vid kat Wangsa Maju..sorry yer again..suara over mummy..kekeke


video

Then ptg tu plak ajak kwn2 aku lepak. Ni kwn2 rapat kat office. Mmg bersama Arsyad sejak Arsyad dari dalam perut. Lepak2 makan2 kejap je kat Great Eastern Mall. Makan kat Penang House. Sedap giler soft shell crab dia. Rasa nak gi sana makan je skrg..

:: Auntie Jee yg baik di sebelah aku belikan kek Arsyad..so ini kira kek ketiga Arsyad..::

:: Excited spt biasa tidak tertahan2::

:: Eh, bertukar anak plak..hehehe..bersama Rayyan dan Daddynya..::

:: Tgk la tu si Arsyad kalau jmpa Uncle Andy dia mmg mcm tu jadinya..::

Finally, kat rumah Cheras plak..sbb cousin Arsyad si Adam Mikhael Ipoh..(heheh..sbb ada lagi sorang cousin Arsyad Adam Mikhael Melaka..anak abg aku..) bday dia sehari selepas Arsyad..dia 1thn, Arsyad 2thn, so celeb la skali..Ni kira Kek Ke-empat Arsyad..fuhhh..sakan bdk ni tiup kek thn nih...


:: Kek aku tempah..::

:: Arsyad tak bosan2 tiup kek..Mikhael belum mengerti apa2::

:: Masa ni nyanyi2..::


:: Biar Arsyad je la potong kek since Mikhael reti tepek je tgn kasi penuh cream..haha...Nasib Mikhael lom jalan lagi, kalau tak gasak la gaduh dgn Arsyad rebut kek..::

Then...Ada lagiii...hahaha..Final ceremony..Since 15hb tu kan Maulidur Rasul. So ktorg pun buat kenduri kecil2 and buat Aqiqah Arsyad skali since dia belum buat lagi. Bkn main suka tgk kambing 2 ekor kat umah nenek. Pagi2 dah bgn nak tgk atuk2 potong kambing. Bdk ni mmg suka benda2 gini...

:: Jgn tanya kenapa dia buat muka gini...mummy dia tiada jawapan pasti..hahaha::

:: Budak curious memanjang dan segala pertanyaan keluar dari mulut dia. penat nak jawab::

:: Kambing Putih dulu...::

:: Arsyad semangat nak tgk dekat2::

:: Kambing hitam plak::

:: Bersedia utk di lapah::

:: Kasi mandi dulu lagi senang nak lapah kulit dia abg ni kata..::

Arsyad boleh nak bertangga kat surau tu nak tgk kambing2 dia kena lapah sampai selesai. Penat okeh. Kang dgn Arsyad2 mummy lapah baru tau..hahaha..Penat giler masa tuh. Dgn kenduri, dgn aku pun masa tu baru pregnant, mencabar betul. Esoknya terus aku demam. Bday anak pnya pasal.Ni baru anak sorang, anak 3-4 kang...beli slice cake potong kat umah je la..hahaha..

And lagi...hahaha..yg terakhir..Bday present dia dari Mummy and Daddy...Mmg dari dulu dia nak mendalah ni..belikan je la. Tp bkn leh main slalu pun. Balik rumah dah mlm, weekend kadang2 bz..dok la parking kete dia ni kat porch slalu. Tp kecoh time nak parking dekat2 dgn kete dia je, dah jerit2 tak kasi langgar..kecoh ohhh....


:: Dia suka sgt dgn bday present kali nih::

:: Tp lebih kepada sifat explorer dia as usual::

:: Muka atak senyummm...happy...::

:: Ni bila dah bosan...urut dada je aku time kete tu langgar pagar umah..::

So habislah sudah entry Bday Arsyad thn nih..hahaha..gila lama nak update, and gila byk benda nak update. Tp sayang aku tak amik gambar Arsyad ngan present2 yg dia dpt. Takpela dia pun dah besar. Dpt mostly mainan so harini dia teruja, esok mainan tu dah tak serupa mainan aku tgk..hahaha..

Arsyad, mummy doakan semoga Arsyad sentiasa sihat, panjang umur, semakin cerdik, semakin bijak, dan menjadi anak yg soleh utk jadi ketua keluarga kita satu hari nanti yer...Mummy and Daddy akan sentiasa cuba bagi yg terbaik utk Arsyad selagi termampu...We love u so much syg!!!...

::Sebak::

 

9 comments:

qemaishak said... [Reply to comment]

ceria je tgk arsyad ni..manjang senyum..be a good boy ye arsyad.

dieya said... [Reply to comment]

acad ooiii.. baper biji kek besday kena potong nih???

happy besday budak cute!

orait, aunty nak check out video audition akedemi fantasia mummy tuh :-D

syanasaid said... [Reply to comment]

meriahnye acad potong kek
hahaa

ninie said... [Reply to comment]

Wah...sronoknya Arsyad...berapa kali potong kek nie...Mummy n Daddy hadiahkan red Chevrolet yer...Moga Arsyad akan jd anak yg baik dan soleh..insyaAllah..

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Qema, dia mmg gitu..pasal benda2 ni mmg happy je..tapi skrg ikut mood gak nak amik gambar. dah reti demand..hehe

nad, over kan? tak tau la acad yg over ke mummy yg over..hahaha..alah, nak tgk vid akademi fantasia mummy..mcm tak biasa g karaoke dgn mummy dolu2..eh..uwaa..lamanya kita tak bergedik sakan mcm dulu kan??

syana, anak 1st mmg meriah lain mcm. aku nak tgu turn iman plak mcm mana nnti. hehe

ninie, jadi lah kan buat kecik2 takde la nak buat party besar2 panggil org..daddy dia tak berapa suka. mcm ni pun dia happy jer..

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

sumer kek upin kan ipin(kan is referred to dan...According to Alieyah lah)...huhuhu..

arsyad die hard fan upin kan ipin ye.....

Happy Birthday sayang.....moga jadi anak yang soleh..sayang pada mummy & daddy..jadi abang yang baik ye...boleh jaga adik2....

rafiqaheliza said... [Reply to comment]

Salam perkenalan..

Jumpa blog ni masa bloghopping.

Wah wah! Happy belated Birthday ye Arshad! Mmy syok tgk dia..
And present dari mummy daddy pun best sgt!

Anyway u r pregnant right? Same here..all the best ye!

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Thank Kak Ila, dia mmg die hard fan Upin Ipin..semua brg nak Upin Ipin..kek bday apatah lagi kan..hehehe

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Hi Rafiqaheliza,

thanks for dropping by..salam perkenalan...yes, i pregnant 2nd baby..will definitely check your blog too!!