Pages

Aug 3, 2010

Engku Abdullah Arsyad??..hahaha

Last Saturday Daddy Arsyad ada golf kat area Shah Alam..terus la kepala aku ni laju je nak memanjangkan langkah gi rmah Puan Salina kan..hehehe..bila plan dah di approved, wah..seronok la rasa. lama tak jmpa bdk2 tu, Amir Iskandar, Asyraf Izzuddin, Ariff Iqhwan and Akmal Izzat. Jgn main2, sorang satu ada blog yer. Mummy dia kan terlebih efficient, boleh manage 5 blogs skaligus..hahaha.. and ini lah masanya nak menyemakkan rumah dia sbb kebetulan Daddy EAI's tu pun ada course...bermaharajalela la kami di Bukit Jelutong..hahaha

Pagi2 kuar umah kul 7am sbb Daddy t-off kul 9.00am. Mula2 Arsyad ok, tp bila Daddy kuar kete tak bwk dia, melalak tak ingat lah. aku letak dlm car seat dpn, nangis tersedu sedan masa otw gi BJ. Tension gila sbb takmo diam. dah puas pujuk mcm2. siap dia merayu2 suruh bukak belt car seat dia..."long..(Tolong..)..ukak..(Bukak).." Sejak bila anak aku pandai merayu2 ckp "tolong" mcm tu aku pun tak tau la..hahaha..tergelak2 la Mummy dia yg senget ni kan bila anak dia ckp gitu. lagi la dia tension, tgk aku gelak lagi dia jerit, lagi dia jerit, lagi kuat aku gelak..hehehe

Plan knon nak singgah Giant la beli bahan2 nak masak, nak singgah beli Nasi Lemak la, tapi dah bdk ni nangis tak henti2, terus la sampai dpn umah Salina straight. Tak tenang aku nak drive kan. Sampai je dia nangis lagi wlaupun dah tgk kwn2. Takmo aku lepas tgn dia langsung. Mummy lapar laa..Auntie dah goreng telur, baked beans, tak sbar nak makan nih..Suap dia mkn pun takmo sgt..tersedu2 lagi..Kejap2 tarik tgn ajak balik..dah lama2..baru okey sket..Bila abg2 ajak main toys, pastu naik atas mandi segala..mood pun dah ok..


Mari la kita layan gambar yg tak seberapa..sbb dah half way baru teringat nak snap pics..hehehe.


:: Masa mood dah ok. "tolong" Abg Amir buat homework::



:: Kejap2 dtg kat Mummy nak menyelit2::



:: BFF Arsyad...Abang Mok!!!::



:: Teruja dpt byk pencil colors...::

Kejap2 Salina jadi tarzan..hahaha..Aku yg baru sejam tgk bdk2 berlima ni pun pening kepala. Apa lagi dia yg 24/7 kan..mmg pitching kena tinggi, tgn kena laju, mulut kena ringan, pinggang kena kuat (sbb kejap2 tunduk kutip toys atas lantai..hahaha), serious bkn calang2 org boleh buat gitu ok. Kejap2 tgk laundry dia (ini dia sangat2 cinta..), aku mmg pelik kalau weekends boleh jer reply sms aku cepat2 wlaupun byk keje. Aku ni reply mesti delayed. hehehe(ktorg main sms hari2, pg2,sblm tido, weekends, adalah wajibbbb).


Paling best time dia marah Asyraf...Mamat tu ala2 rebel sket kan...Ego kena tinggi, kena marah dpn org mesti la kena tunjuk emo sket..siap ni hentak2 kaki..Pastu muka jgn ckp la..lawak gila la tapi tetap handsome..hehehe..


:: Budak nangis kena marah sbb tak simpan balik pencils colors and bagi adik2 main..::


:: Budak ni pun tgh marah Mummy dia sbb tak dpt main tumbler abang..::

Paling suka tgk si Akmal Izzat..Sbb lebih kurang Arsyad kan umur dia..Pastu dah pandai jalan, terkedek2 lari2 dgn Arsyad...Pastu tak byk perangai..goyang2 badan dgr lagu Thomas, kejap2 buat muka comel..geram tau!!!

:: Akmal and Arsyad::



:: Di mana ada Arsyad, di situ ada Mok..::



:: Akmal comot makan biskut Tiger::




:: Arsyad, jgn tarik2, kang patah mati la Mummy kena bayar..hahaha::


:: Budak ni sangat baik. Ni dia nak tido. Kasi towel,sumbat jari..mata pun kuyu2 jer..::



:: Amik kesempatan menumpang kasih time Akmal mamai2 nak tido::


:: Suka la tu..::


Lagi satu aku suka adalah sikap ke"abg"an Mok terhadap Arsyad..Wahhh..suka betul dia melayan budak kecik tu ok. Bila Arsyad mandi, dia kat luar ready dgn towel, pastu rajin mengacah2 Arsyad ajak main2..hehehe..tp ckp ada sikit pelat..Bila aku tak phm bahasa German dia, terpaksa tanya Amir..hehehe



:: See...siap suap air tau..::


:: "Dah? Atad nak lagi tak?""::

:: Sian budak ni "bwk diri"::



:: Over tau..kat umah minum sendiri je..Auntie Salina pun beria melayan..anak dia pun minum sendiri..takpe, tetamu di kecualikan..hahaha::


:: Tak habis mengada lagi nih..::


:: Alololo..Merajuk ke? Meh kat Tizu..::


:: Nampak kan Akmal dah bosan dgn kemengadaan Arsyad..hahaha::


:: Main lari2 dgn Akmal:



:: Kecoh2 dia sorang je..:

:: Tadi nangis skrg dah gembira sgt plak::


:: Suka yer...::


:: Sama besar je diaorg kan..::



:: Ada pun terselit gambar Abg Amir::


:: Masa ni Abg Mok tgh main nyorok2 dgn Arsyad..tp tgk la sapa yg over tu..hahaha::



:: Aku snap gambar ni sbb Abg Mok tgh nyorok bwh katil..tapi tak nampak plak..hehehe::



:: Mok dah kuar dah..::

:: Diaorg main berdua je byk..::

:: Ntah apa mok tanya kat Arsyad..::


Lepas dah main sampai kul 12pm, sampai la masanya utk semua org di paksa amik nap. Sbb mak2 korang plak nak berehat dgn aman..Akmal kat bilik mummy dia, senang je letak dlm cot, tutup pintu. Salina kata dia sorang2 dlm tu layan diri jap lagi dia tido la. tak payah susu ok. WITHOUT susu!!..fuuuhh..respect betul..hehehe..Arsyad kena tido asing kat bilik Mok.sbb takut kang takmo tido. Rugi tak amik pic bilik Mok yg cantik gila tu. Time aku nak tepuk2 tido kan Arsyad asik la dok pandang2 bilik tu..serious cantik..nanti la nak snap gambar lain kali..


Ingatkan bdk bertiga tu tido la. Hampeh, boleh main2 lagi sementara tgu masa nak Lunch. Aku spt biasalah alang2 anak dah tido, aku pun terbabas sama. Bkn apa, nak teman la Arsyad takut kang dia tersedar aku takde kat sebelah, nangis terus takmo tido lagi (alasan)..hahaha


Si Salina anak2 tido, time tu la angkat kain, lipat kain, masak lunch. Patut la semua keje beres ikut timing. kalau aku time anak tido time tu la nak golek2 sama kan. Dia tgk tv pun tgn laju je lipat kain...haihhh..aku tgu mlm2 kang baru la kain tu aku sentuh nak lipat...hehehe

Arsyad bgn, Akmal bgn, turun la beramai2 utk lunch. Settled je terus aku siap2 kan Arsyad kelam kabut sbb Daddy tgh tgu nak amik dia balik.
:: Arsyad naik pangkat duduk atas meja sbb belum boleh duduk kerus tinggi tuh::


:: Lunch time..::


:: Boss kecik pun tgh tgu food::




:: Makcik Kantin tgh mengagihkan makanan..hahahaha::


Sbb Arsyad mengamuk pg tadi smpai aku cancel gi Giant, tak dpt la mkn sedap2. Takpe, lunch simple pun licin gila sbb sedap dan best...Bdk2 ni pun beria mkn. Best betul tgk bdk2 beramai2 mcm ni. dah mcm nursery pun ada. hahaha

Dah siap2 balik la ktorg. Arsyad babai2 mcm biasa, Mok dgn Asyraf nak ikut. hehehe..Lain kali Tizu ngan Atad dtg lagi yer...Nnti kita buat proper2 okeh? Thanks EAI's for having us!!!...Next time nak amik pic byk2...sbb aku teringin amik pic diaorg sederet2 sebenarnya..mcm dlm gambar ni..comel kan?? hehehe...


:: 4 EAI's yg comelsssss..::

Nanti Tizu dgn "Atad" dtg lagi yerrrr...

2 comments:

eiseai said... [Reply to comment]

Arsyad, nanti Arsyad dtg lagi tau. Tapi next time kita bukak pool ke main football ke main slide kat luar pulak ke ye.

Pastu auntie masak sedap2 skit, hari tu takde apa2 lah dlm fridge, tak prepare langsung.

Abg Mok asyik tanya je mana Arsyad, boring tul dgr hahaha.

Nxt time Arsyad dtg, soh Mummy bawak baju leh basuh ngan lipat sama2 hahaha.

Fadz said... [Reply to comment]

oh sukeeeeeeeeeee.