Pages

Oct 29, 2010

Mau tunggu sampai bilaaa????

Mood aku skrg adalah tension. Tension sbb tak reti nak sedar2 lagik. Dok la hari2 complaint badan makin membesar..Tp stilllll..kesedaran tu dtg beberapa jam jer, pastu kena rasuk balik..haihhhh lahhhh..

Ye lah, aku dok la set target la kan mcm yg terpampang belah kanan tuh. Starting Oct, tp gone dah Oct coz dgn bz hal arwah mak hari tu..terus aku mcm lupakan hasrat aku bila aku stop mkn nasi seminggu jer pastu sambung balik makan dgn rakusnya like no one's business..

Memang giler tension dgn diri sendiri..Ye lah kalau diri sendiri tak sedar, mcm mana kan? last timbang aritu tak berganjak la and aku sedikit lega dgn tak gi gym, dgn melahap nasi, tp still bebila je berat akan mencanak tanpa aku sedar kan..Tp aku best sket sbb lepas Raya Daddy Arsyad pun dgn rasminya dah naik 4kg!!..hahaha..so dia dah masuk "7 series"...Aku still lagi di angka 6 tapi hujung2 lah kan..bila lah nak merasa bawan 60 niehhhh..

Aku skrg amatlah tak boleh nak melawan nafsu mkn mlm. Dulu memang setahun aku tak sentuh dinner. Kadang2 adalah nak2 special occasion mcm kenduri ke, mkn2 ke kan. Ok jer..tak pernah aku lapar pagi2 bgn tido. Tp skrg ni..asal sampai je Kajang aku terus rasa menggelupur lapar. Walaupun most of the time aku mkn bfore 8pm, tp stillll...bdn aku ni bkn boleh di sogok dgn makanan mlm2, confirm lepas tu berattt jer rasa nak terus tido, and esok lapar balik. musykil gila aku.

Lepas tu suka sgt teringin segala jenis nasi. Nasi Ayam Level 2 KLCC, Nasi Bojari Madam Kwan (Nyumm...nyummm..), Nasi Lemak Kg Baru, Nasi Lemak Kukus Pasar Mlm Cheras..haihhh...kalau mcm ni punya selera..sampai Dec 2020 pun tak kurusss...

Gi Gym plak baru sekali minggu ni. Konon pagi2 nak start gym balik tp bgn asyik la lepas kul 6am. If aku nak gi gym, aku kena bgn kul 5.30am, kejut Daddy, siap2, by 6.20am aku dah kena kuar umah. Coz nak sampai KLCC kul 7.00am, dpt la workout sejam setengah. 9.00am aku dah ada kat office kan. Ni kalau sampai KLCC pun kul 8 lebih, jogging setempat kat cubicle aku je la jawabnya..last wed gi gym kelas aerokick sejam, rasa nak tercabut lutut, terus tak gi gym dah sampai hari ni coz nak jalan pun seksa skrg. Tu la sapa sruh stop lama sgt, terus stamina gone, baru 5 minit warm up dah mintak nyawa, kaki sakit nak naik tangga umah sendiri pun rasa nak nangis..uwaaaa!!!

Pastu tak abis2 lah nak flip2 tgk gambar lama2 utk pembakar semangat. Come on lah!!!..kalau aku print gambar2 tu tampal kat muka aku pun takkan merubah apa2 if aku sendiri yg tak nak change kan?? eeee..geram gila bila keazaman cepat sgt pudar. Bila hangat2 tahi ayam, bila tak reti2 nak sedar...

Eh..tapi nak gak letak lagi gambar lama..hahahaha


:: Dgn kwn office lama. hoi..melampau flat punya perut..tgk lengan tu..dah mcm besar jari aku skrg jer..hahahaha::

 
Eh, tp seriously..aku kena sedar cepat..sebelum terlambat..if berat aku reach 7 series je, memang aku akan down gila2. tapi tgk gak la tahap kesedaran aku time tu..kalau skrg dah hujung2 angka 6, aku leh tangguh2 lagi, kang dah masuk 7, aku pun konon nak take own sweet time lagi, sampai masuk angka 8..baik aku stop la tulis pasal berat badan sebelum Daddy arsyad sendiri hempuk aku dgn kerusi. hahahaha..

sekian luahan perasaan di petang hari.

aku stress so aku makan nasi lemak ayam sambal pagi tadi, nasi kandar lauk ayam madu + sotong tgh hari, dan tgh berpikir apa nak mkn mlm kang utk melengkapkan lagi tahap "kesesatan" yg aku alami skrg..

Sebelum aku stress dgn lagi melampau, baik aku layan gmbar budak ni korek hidung sambil tgk Upin Ipin..Tak tau ikut perangai sapa kan...



:: Muka pengubat hati lara Mummy..::

5 comments:

Selly Buke said... [Reply to comment]

zu, jgn rasa down.. jgn putus asa... mulakan balik arini k... chaiyok..chaiyok...

Rodiah Sabri said... [Reply to comment]

mst tak down pas jmp rodi..rodi dh gemuk gle..huhuhuhuhuhu

Pnut said... [Reply to comment]

ai terasa u dengan luahan ni...
sama cam aiiii hiks...
tp akak mmg jarang makan nasi...
tapi pun haghaaammm juga tak turun berat...apekah???? salahkan metabolisme badan aci tak??

nasi lemak, nasi kandar mandar tu tak ingat la bila last makan... tapi kot la nak turun dan turun.. hagham dak... cuma tak la makin menaikk...

tak leh tahan tgk pic arsyad ni.. mmg muka notti, terutama pesen pejam-pejam mata dia ni.. ishkk mmg muka minta kena geget..

ZuNas77 said... [Reply to comment]

kak Naz,

hahaha..luahan ni utk diri sendirik..takde kena mengena dgn insan2 comel yg lain. hahaha..Memang kak, ada yg makan nasi berpinggan2 pun elok je badan tak naik. Kena tgk badan gak. Ada sorang instructor kat gym ckp if diet, and blood group dia. Kira ada yg alah kat fibre, ada yg alah kat carbo. Tgk la. Mcm zu confirm nasi pemberi masalah utama..hehe

Kira akan dah sampai maintaining weight kot. Coz if tak buat apa2 pun tak naik kan. But if akak execise lagi turun agaknya coz makan pun akak dah control..

Arsyad memang gitu je signature pose dia. Kalau kita marah dia pun muka tu gak dia bagi. hehehe..

taipdisini said... [Reply to comment]

gile melampau kurusnya ko zu masa dulu. hahaha.