Pages

Sep 1, 2010

Co-Parenting??..hehehehe..

Mummy Arsyad adalah bernasib baik kerana ada kwn2 yg sangat2 suka menolong apabila Mummy Arsyad memerlukan..Termaksuklah menjadi part-time baby-sitter or dalam istilah kitaorg adalah "Co-Parenting"... sbb diaorg nak sgt jadi mak bapak Arsyad kan...Alah..takat 2-3 jam suka la korang..cuba aku kasi pinjam sebulan..nak gak aku try tgk larat tak larat..hahaha

Oleh kerana Daddy Arsyad byk sgt invitation utk berbuka puasa di luar, aku pun giat la mencari mangsa utk lepak skali dgn aku and Arsyad kat KLCC nih..Hari tu Adriana terpaksa menjadi penyelamat, pastu Fadz and Haine plak masa gi Majlis Berbuka Puasa tuh, skrg ni adalah giliran "Uncle Joe.." (nama ni Arsyad yg bagi..ataupun nama sebenar adalah Uncle Azrul Izwan..dah 2 kali dia missed nak jmpa Arsyad pastu dok la asyik ckp kat aku nak jmpa "pusaran" dia tuh..Ni nama dia yg bagi sbb Arsyad ada pusar kat depan kepala..terus suka suki dia panggil anak aku "pusaran"..(Tak sabar aku nak tgu anak ko plak Azrul...list panjang gelaran nama aku sediakan nanti..hahaha)

Pastu utk meramaikan keadaan, aku ajak la Jehan and Saovanee skali. Tp Jehan takleh join sbb ada emergency plak last min. Terpaksa la kami proceed bertiga je. Saovanee dah biasa dgn Arsyad cuma Arsyad je kureng layan dgn Auntie2 nih. Sedih dia sbb dia ingat Arsyad tak suka dia. hahaha..

Tp Uncle Azrul gak yg puas hati sbb dpt memberi layanan 1st class kat Arsyad. Kadang2 aku tgk mcm sweet, lama2 mcm nyampah plak. hahaha..Ye la bkn senang org bujang ni nak suka bdk2 kecik kan. So bakat terpendam jadi bapak tu dah ada...Kena cari calon je ok..(sempat aku iklan kan Azrul..sapa berminat, sila isi borang..hahaha)

:: Arsyad dgn Uncle Azrul..::

Mula2 bwk gi mkn dulu. Aku awal2 dah nak kasi makan Nasi Ayam kat Arsyad supaya tak kacau ktorg nak berbuka nanti. Tapi tatappp la nak perhatian kan. Nak2 tgk Uncle Azrul pun mcm beria2 nak memberi perhatian..harus la Arsyad tak tolak..Tercekik2 Azrul nak makan..tp habis gak aku tgk pinggan dia..hahaha..Nasib la Azrul..sapa suruh ko offer diri...Terus tersekat-sekat nak makan...


:: Ada bakat kan?? Arsyad pun bkn main ngada lah lagi..::


:: Pic dgn Mummy yg seboleh2 nak sorokkan badan..hahahaha::

Bkn main ngada ok dia dgn Azrul. Skali mamat tu nak gi beli food pun dia nak nangis...Aku ckp gi je, biar je dia nangis. Jgn ko ngada nak patah2 balik pujuk2. Subuh kang baru ko makan karang...hehehe..

:: Ni la muka dia bila Uncle Azrul jalan tinggalkan dia kejap::



:: Ni je gambar dgn Auntie Saovanee...Sungguh tidak mesra dgn Auntie tau si Arysad nih..::

Pastu bila dah kenyang masing2, ktorg pun gi la kat KLCC fountain tu nak kasi Arsyad berlari2 kegirangan kat luar kan..sbb dia dah jerit2 kat food court tu kebosanan. Azrul spt biasa nak offer diri mengejar dia. Wahhh..mmg itu pun roles ko mlm ni Azrul..sapa ckp aku nak join kejar Arsyad skali? hahaha...


:: Masa tgh baik lagi..duduk je elok tgk fountain::

:: Muka habis berlakon dah nih..::

Azrul pun mcm pelik tgk anak aku mcm behave je. Dia ckp "Baik je Arsyad ni zu duduk diam tgk fountain..Behave je kan??". Aku senyummmmm je....Malas nak ckp apa2..hehehe

Elok je 2 minit lepas tu...Arsyad pun panaskan engine lah...Tarik2 tgn Azrul ajak gi sana, sini, sinun segala..Mula2 ok lagi Azrul pun mcm happy je lari2 dgn dia..Bila aku tnya penat tak? dia jwb tak la..biasalah budak2...hehehe..budak2 yer...ok...enjoy while u can..kekeke



:: Masa ni start lari2 sikit2 jer::

Bila aku tgk Azrul pun dah tercungap2 mintak nyawa, rasa tak sampai hati je nak dera dia lagi. Apa lagi nak suruh dia exercise mlm2 ni kan, hehehe..Sampai la dia ckp "Zu, aku rasa baik kita bwk Arsyad masuk dlm. Dia dah mcm tak terkawal je kat luar nih.." hahaha..Baru ko tau...tu la jgn underestimate budak Kajang ni tau...hehehe

:: Gambar blurr sbb dua2 tak reti duduk diam. Abg kat belakang tu gak yg jelas gambar dia..hahaha::

So ktorg pun bwk la Arsyad masuk Parkson, main2 kat dlm tu. Kang kat tmpt toys dia tu ada meja segala utk bdk2 main lego la, apa la kan. Relax sket tak payah berkejar2 sgt. Aku dgn pantas update status FB la bgtau Azrul tgh babysit Arsyad. Terus Salina reply ckp jgn masuk spital lagi sudah laaa..hahaha..Ye la Uncle Azrul hari tu tak sihat 2 bln duduk Prince Court tuh. Kalah org maternity leave ok..


:: Menjalankan tugas sebagai Co-Parents yg bagus..hehe::

:: Jgn terpedaya, itu bkn Arsyad buat..ntah sapa buat tp dia berjaya patahkan satu2 lego tu..::

:: Tgk la beza umur org yg main Lego..sah2 belum umur awak lagi Arsyad...::



:: Buat2 kusyuk je dia tu..::

Tak lama lepas tu Daddy Arsyad pun sampai...Ada la dekat 2 jam gak Azrul kena layan anak aku..hehehe..Aku rasa lepas ni dia agak phobia and tak mo tanya aku dah bila Arsyad nak dtg KLCC. hahaha..Bila aku tanya, penat tak?? memanjang jwb ok je. Esoknya aku tnya puas dah jmpa Arsyad? dia ckp cukup la dosage for one year..Next year jmpa lagi...hahahaha...bengong..

Apapun Thanks yer Uncle Azrul sbb sudi layan karenah Arsyad hari tu..Kalau berani sila tanya Mummy Arsyad lagi bila Arsyad nak dtg..Lajuuuu je Mummy hantar gi rumah Uncle Azrul..hehehe


:: Muka sapa yg paling excitedddd??:



:: Budak Busuk Kesayangan Saya...::

Lepas ni sapa plak aku nak heret jadi mangsa...hehehehe

2 comments:

azrul said... [Reply to comment]

aku sayang Arsyad! :) :) :) Comel!

Fadz said... [Reply to comment]

budak nakaaaaal =p