Pages

May 26, 2010

My Idol...

Oh, hari ni nak rehat sikit dari cerita budak kenit tu..sbb hari ni nak cite pasal mak si kenit plak. hahaha..walaupun ni blog Arsyad kan, tp tkpela halalkan je la sbb tak tahannn nak tulis pasal benda nih..

smlm masa aku nak balik, ternampak supermodel Msia si Fadzlun Abas tuh. dia kan ex-national player for netball. pastu kan 2008 pun dia pregnant kan kira2 same time aku pregnant kan Arsyad..skali tgk body dia smlm...uwaaa..nak nangis okeh.serious cantik gilaaa!!!!...aku usha je la dari belakang kan. dia tgh tgk2 brg kat Chanel Boutique. dia ngan kakak or mak dia yg tolak stroller anaknya. tp tak nampak plak anak dia sbb aku kat belakang dia. seriously, dia sangat cantik. yg menyamakan aku dgn dia hanyalah ketinggian kami. hahahaha..(jadi la nak sama gak walaupun hanya ketinggian kan.!!). hahaha..giler sedih aku nih..

pastu aku teringat la dulu aku pernah baca mag Pa&Ma dia jadi cover. masa tu she was 8 months preggy. dia naik arround 20kg gak. then lepas tu aku baca kat mag mana plak lepas dia deliver baby, dia berusaha gila nak dpt the old figure. and dia ckp nothing is easy, u must work hard for it. aku pun masa tu ckp dlm hati ye la, ko supermodel kan. kena la jaga bdn gila2. tp nak ilangkan 20kg tu takde la dpt shed just like that kan..so dlm hati aku rasa dia mesti la berisi sket at least takde la skinny mcm dulu.

skali smlm serious nak nangis tgk body dia. mmg fit, tonned, and nampak healthy (that's the most important thing!!

:: ni gambar masa bila tak tau ler..before of after baby..::
pastu aku pun try nak nak sedar2 kan diri ni..maknanya bkn aku sorang je la yg naik over 20kg masa pregnant kan. ramai je org gitu. tp still leh maintain body mereka. still can do it..tp nape aku masih tak capai matlamat nih?? (**nangis..!!)
tu takpe lagi..bila balik umah, lepas budak kecik tu tido, aku pun tgk la tv kan. skali ada THS Heidi Klum..elok2 part yg dia start preggy tu. dia pun sama naik over 20kg. tp still cantiikkkk tak tau la mana pergi 20kg tu kat bdn dia ntah..pastu dia lagi la. kata supermodel bertaraf dunia. lagi kena cpt2 shed all the fats kan..can u imagine in 6 weeks..i repeat..6 WEEKS..6 WEEKS ok..(ok-ok, kot ye pun nak melambangkan kehairanan aku tak payah la ulang2 kan..hahaha) dia boleh balik ke bentuk asal ok..tp gila serious strict diet and a lot..a LOT..A LOT..(ok, ulang lagik.hahaha) of workout la..i mean, its achieavable, and not imposible kan..
:: ni masa dia preggy..comel bangat kann?::

:: ni la betul2 6 WEEKS after delivered (gilo) ::
haihhh..mcm mana aku nak memupuk semangat gitu kan. sbb aku dah buat tp separuh jalan. dulu sebelum pregnant berat aku 55 kg, then lepas beranak 80 kg (*sedih ok), in 5 months aku turun 20kg dah. tp skrg naik balik 6-7 kg..(nangis lagik..). sbb ye la. semangat tak kuat. baru turun byk tu dah puas hati. padahal nak naik sekejapan aje. bkn susah mana pon..
aku pun belek2 la album2 gambar dlm pc ni..meh aku nak share rupa bentuk aku dari zaman sekeping papan, sehinggalah sebesar almari 2 pintu..hahahaha

:: ini zaman sekeping papan. tgk la betapa besar jersey tu. masa ni main futsal utk company ::



:: zaman sekeping lagik. aku yg jadi GA tuh. ni pandangan dari belakang sbb rasa mcm best plak gambar candid2 nih..hehehe::


:: ni antara fav wed pic..pinggang aku size 25 okeh ketika ini ::


:: gambar kawin lagi pandangan sisi plak. sekeping kan??::


:: hahaha..ni after 4 months kuarkan Arsyad..huwaaa..rasa nak pengsan tgk gambar nih tau..tp puan salina tpp gorgeous!!!..(lari laju2..hahahaha)

walaupun ramai ckp dah la tu, tak payah diet lagi..dah ok, sbb ko tinggi, rangka besar, frame besar, tak nampak sgt..itu la..ini laa..tp sbb ini badan aku, biarlah aku sendiri yg tau..hehehe..mmg aku tak puas hati lagik sbb aku dah set kan idol aku mcm mana kan. i mean, takde la aku nak jadi sekurus Posh Beckham, or Paris Hilton, at least dpt kurus and seimbang seperti dulu cukup la...sbb aku set benchmark dgn org yg pregnant dan pernah naik over 20kg gak. so achievable kan??? realistic kan??? hehehehe..
apa pun, nak mencapai target itu dan berusaha ke arahnya..tak tau lagi bila yer..kena jumpa Fadzlun Abas hari2, atau pindah umah Heidi Klum terus kot..hahahaha..tkpe, janji niat ada, and usaha sikit2. (ayat sedapkan hati sndirik!!..)
tp bila bdn gemok gini, lepak2 lipat kain tgk bdk kecik ni terbaring layan tv mcm ni, rasa hiba je hati..rasa mcm Mummy tak blame Arsyad sbb Mummy gemok yer..Mummy yg salah. mkn banyak, ikut nafsu..padahal Arsyad amik nutrients je masa dlm perut Mummy..segala 2 bungkus nasi lemak tiap2 pagi2, Nasi Ayam Double over lunch, Famous Amos cookies 200grams sehari, Nasi Lemak 2 bungkus lagi for dinner, and ice-cream for supper, adalah nafsu serakah Mummy yg tak mengenal erti kesedaran...(hahahaha..mengaku cepat2 lagi elok kan...). Takpe Arsyad, Mummy gemok ke..kurus ke..Arsyad tetap cayang Mummy kannn...kisss..kisss..kisssssss!!!!..muah!

:: Layan cite P.Ramlee ok..mcm paham je..::

5 comments:

dieya said... [Reply to comment]

zu, i know u can do it! aza aza fighting!

Selly Buke said... [Reply to comment]

alahai... entry pasal papan and almari lak kali nie... huhu... tapi bagus gak ada entry nie.. at least akak leh la tumpang sedar kan diri gak.. hahaha..

tapi zu kira semangat kuat.. after 1st baby terus leh turunkan berat. bnyak tu 20kg. bukan sikit punya turun.. akak dulu tk sedar2 diri.. hahaha..

chaiyo chaiyo zu..

ZuNas77 said... [Reply to comment]

dieya, what the h*ll r u reading my blog at 6am in the morning??? hahaha..btw, u r my inspiration gak. dulu kita makan tak hengat, badan masing2 kembang, now u can wear size 0 already!!!..uwaaa..jelesss!!!!

kak Selly, hehehe..tu la mula2 nak melupakan je la niat mengenang nasib kan. tp bila tgk org lain pun naik byk tp leh kuruih balik, mcm terbakar balik semangat itu..hehehe..

ok kak, chaiyo kita lancarkan project v2 plak. baru leh bergaya sket gi Bandung nnti. hehehe

eiseai said... [Reply to comment]

over tau, tangkap gambar kena bend down sampai. mentang2 tower 2 dok sebelah suria klcc ahahahhaha. apa2 pun happy sbb sluar biru tu dah besar gilos, tak leh pakai dah. walaupun tak diet over2, tapi dah turun 1 size (nak cover fact yg kena turun 7kg lagi)

ZuNas77 said... [Reply to comment]

salina, one size smaller tu dgn 7kg sama lah..hahaha..yg penting hari2 bfast best okayyyy....(tgu bila hujung bln beli roti canai sekeping..hahahaha)