Pages

May 12, 2010

Aksi Arsyad Tido...

hari ni nak buat entry pasal bdk ni tido plak. sbb ini bdk kicik sangat creative bila nak tido okeh. cara dia tido tu berubah2 la dari kecik sampai dah besar nih. mula2 masa keluar dulu, tido kena bedung kuat2. kalau ikatan bedung tu longgar je sket, dia akan terjaga pastu jerit2. kena betulkan bedung balik. dia rasa secure kot kalau bedung tu kejap je kat bdn dia. aku ikutkan aje la. janji ko leh tido, aku pun dpt tido. huahuahua..sbb Arsyad punya peel dari kecik sangat mencabar kewibawaan..itu nnti kita cite next entry la (wahh...feeling hebat okeh dah plan for next entry..hahaha)..

ok, sambung balik. lepas tu dlm umo 3-5 bln gitu, lain plak. nak tido atas bahu mummy je. sebenarnya salah aku gak. sbb masa pantang aku berdua ngan dia kat umah, aku manjakan sgt. tido kasi tepuk2 goyang2 dia landing kat bahu. so bila budak tu naik syiok, aku plak tensen. mana tak nya, dah la demand nak bahu mummy je. gilir2 ngan daddy takmo okeh. pastu kena dodoi nyanyi2 tepuk2 lama. kadang2 ada la dekat sejam. sampai lenguh2 tengkuk. tapi takpe, masa tu masih boleh bertahan. anak 1st la konon kan. ikutkan ajer. bila dia dah tido, letak pelan2 dalam baby cot. iyer, dia tido dlm baby cot yg org2 dept aku hadiahkan. berguna la gak dlm 3-4 bln lepas tu dia dah takmo sbb dah tak muat!. dia kan tido buas, takleh pusing2 dia marah la. terpaksa la tido kat bwh ajer..

yg tensi masa nak tido kan arsyad kat bahu ni bila dia demand lagik. kalau dodoikan dia. kena berdiri okeh!!!..jgn ko sekali2 duduk kat sofa rilek2 sambil tgk tv. dia tau tau walaupun masa tu dah mamai2. aku pun pelik mana dia tau aku duduk nih. maybe sbb kaki dia tersentuh kat perut aku ke, or position dia lain so dia tau. tensionnyaaa...elok dia dah lena gitu aku pun penat la kan. nak la ngelat2 duduk. skali dia nangis. adoila...mcm sensor je leh tau bila aku nak curi2 tulang..sabo je la kan..

tp skrg dah baikkkk...sbb tido mau sama daddy sahaja..so mummy boleh bermalas2an..hahaha..mmg best freind okeh mereka dua nih. buat susu sama2, landing sama2, daddy tepuk2, nyanyi2 dodoi2, aku jeling2 je la sambil tgk tv..hahaha..bagus apa..biar la dia ok dgn dua2 kan. kalau tak bengkok la mummy..skrg lagi bagus sbb dlm kul 8.30-9.00pm je dia dah merengek2 mintak susu. pastu tak tahan nak tido dah. senang sgt dia tido. pastu esok pg bru bgn. cikgu kat nursery ckp sbb dia ligat sgt bermain waktu siang. tak reti penat. sbb tu mlm je flattt...hahaha..senang keje mummy arsyad.

ok lah, cite byk tak guna. meh layan aksi2 arsyad tido. jgn terkejut byk gambar. sbb mummy arsyad mmg suka amik gambar arsyad. dah beribu keping dah umur baru setahun lebih. ye la anak 1st, tgk anak lima , enam tujuh kang, nak charge batt camera pun tak lalu dah kot. hahahaha



:: comel kan meka dua? ni masa kecik2 dgn akmal izzat, mummy dia si http://eiseai.blogspot.com tu. masa gi visit jijat kat umah dia..beza mereka hanyalah 3 minggu.. :


: masa ni tido dgn aman. duduk berdua je ngan mummy kat umah :

: hahaha..pipi selambak..masa ni 3 bln kot. mmg tgh membesar dgn jayanya :

: ntah nape amik bantal cover kepala :

: ni antara masa tgh flatt abis..:



: Arsyad mmg suka tido aksi gini, ada yg lagi pelik dari ni tau:

: ni tak tau nape silau kot:


:ramai org takut tgk gambar ni. leher mcm terkehel kan. hahaha:


: ni pun gambar masih suci time bayi2. tido pun belum melasak:


: ini paling tak tahannnn..hahahaha..:


: lastly, gambar latest. dia skrg nenen nak tido isap botol sndiri. kecuali dah tak berdaya sgt dia suruh daddy pegangkan. tp ni kes tak larat lepas minum susu.kasi letak je la botol tepi mulut. hahaha..:
byk lagi gambar dia tido sebenarnya. tp kalau nak cite pasal dia tido je sampai esok la tak abis kot. hahaha..dan Arsyad kecik2 tido adalah berdengkur okeh. mula2 tu dgr kaget gak. lama2 dah biasa. maybe sbb dia penat sgt di samping "size" dia yg gebu itu kan..hahaha..apapun, mummy sukaaa tgk Arsyad tido. di samping rasa legaaaa teramat sbb akhirnya Arsyad habis battery, :-), muka Arsyad amatlah mendamaikan bila tido tau...rasa sejukk je hati...kadang2 aku gatal kacau2 dia time tido. tensi la daddy dia penat dia dodoi sejam aku nak kacau2 plak. hahaha..
okeh Arsyad, sila kekalkan prestasi yg baik ini yer. tido before 9.00pm, jgn bgn sampai pagi. tido puas2, esok bgn baru la segar..pastu senyum2 kat mummy and daddy, suruh daddy bukak cartoon sementara tgu mummy siap. iye, itu antara routine kami hari2..
mummy sayanngg Arsyad walau mcm mana pun position tido Arsyad (tetiba..) hahahaha...muahhhh!

8 comments:

dieya said... [Reply to comment]

macam2 gaya arsyad tido! gambo ngan akmal izzat tu paling chomey!
rajin2 laa lagi merapu kat sini yek zu :-D

ZuNas77 said... [Reply to comment]

dieya, bab2 merapu serah la pada i ok. mcm tak biasa..hahaha..

Selly Buke said... [Reply to comment]

arsyad tido mmg mcm2 gaya... hehe.. tapi comey. best kan bila dpt stori mori pasal anak nie.. kira blog nie diari kita la..
senang dah la skrg mama selly ngan ayah buke nak tgk perkembangan arsyad... kan besh kalau dari dulu daddy dh kasi green light! hahaha

eiseai said... [Reply to comment]

oi...over dah 4-5 entry ni. laju nya. hahahha

eiseai said... [Reply to comment]

kecit nya jijattttt. skarang moks tak hingat!!

ZuNas77 said... [Reply to comment]

kak sally, best sgt!!!..tp nak dpt approval punya lah susah..hahaha

puan sally, hahaha..over okay..pagi2 masuk office je igt blog..gila tak? ala, nnti2 malas la tu. sementara semangat berapi2, ikutkan ajer..hahaha..jijat mmg tecitt je masa tu kan. skrg pipi bolat!!!!..comel gilaaa...

azrul izwan said... [Reply to comment]

aku suka gambar pusaran yg ini:
1) leher terkehel. ahaha! horror siut!
2) pipi selambak! aiyo, apa kasi makan cheq?

Azalina M.Salleh said... [Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.