Pages

Jun 29, 2010

Arsyad's 1st Passport

Haihhh, punyalah lama nak berupdate kan..cite dah basi, sbb dah balik vacation pun. tapi tak kira nak update gak. sbb ingat nak tempek passport bdk ni sebelum gi aritu. tapi tak sempat coz byk lah hal nak di settlekan sebelum nak gi tu. haihhh..

So pagi2 Rabu tu kami pergi la ke Jabatan Imigresen Kajang. senang buat dkt ngan umah sbb lepas tu leh terus antar bdk kenit nih gi school, mummy and dadyd leh terus gi office balik. pagi2 dah sampai, terus amik no, isi form segala, settle2kan suma then officer tu ckp lagi sejam dtg balik. wah..nasib tak ramai org. takde la tgu lama. leh gi bfast dulu sementara tgu sejam tu kan.

masa nak bagi gambar tu yg berdebor sket. sbb takut gambar gedik tak lepas kan. aku wat derk je la letak je gambar gedik. skali officer tu senyum2 je. siap tunjuk kat officer belakang dia lagik. hehehe..pastu saja aku tanya ok tak gambar tu? kalau tak ok saya ada gambar lagi satu. then dia tgk gambar blurr tu, dia ckp takpela kita letak gambar time dia happy. seronok sket dia nak gi berjalan. kikikiki...so selamatlah gambar gedik Arsyad dalam 1st passport selamat 5 thn yer. nnti nak renew kita buat gambar gedik lagi yer Arsyad. tapi masa tu Arsyad dah 5thn. tak tau perangai dah mcm mana. mesti malu bila mummy jerit2 suruh senyum time amik gambar..hahahaha




:: Ini lah gambar yg lepas...sukaaaa...::

p/s. tak tau la nape bila aku type kat atas tu dia underlined. haihh...malas nak tukar2. layankan ajer la.

tak sabar nak buat entry spore nih. hehehe..

1 comments:

Faith said... [Reply to comment]

mesti bila dia besar, dia tergelak. haha.