Pages

Feb 9, 2011

Tak Sama Ke????

Sedih....sbb org ckp "Eh, si Arsyad ni muka sapa eh?? Mummy dia ke Daddy dia???...Hmmm...cuba try analyze gambar2 di bawah...

:: Masa baby org ckp features mcm Daddy..::

:: Color ajer mcm Mummy::

Tapi aku tak puas hati bila dok belek2 Arsyad and dok pikir muka sapa la Arsyad nih..muka sapa dia ikut???....

Mummy kah??

Daddy kah??

Or gambar bertiga baru leh nampak kot....

Muka sapa??

Muka sapa agak2??..

And if ada plak org ckp muka Mummy dia..org yg tak rasa muka Mummy tu kerut2 kening..mcm imposible sgt dia ikut muka Mummy...

Tak sama eaa???

Tak sama langsung kah??

Serious sikit pun tak sama??

Sikittttt pun tak sama???????

Well, pendapat org berbeza2 kan..Tp jgn la dok ulang2 ckp muka sapa la Arsyad nih..ikut kulit sapa la...mata sapa la...hidung sapa la..kalau in denial sgt, cuba tgk hidung kami...tak sama jugak?? sila korek bijik mata!!


11 comments:

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

Arsyad secomel ibu dia..dan sehensem ayahnya.....

walaupun org kata tak serupa.....wajah iras ayahnya..tapi tang idong tang mata cam ibunya...

secara kesimpulannya....Wajah Arsyad seperti ibu dan ayahnya.....

ZuNas77 said... [Reply to comment]

kak ila, masalahnya org tu ckp sikittt pun takde muka ktorg..tu yg confuse muka sapa ni??

sentap tau penat beranak anak muka tak sama kita plakk..

ninie said... [Reply to comment]

wargkkkk...sgt comei incik Arsyad pakai tudung...haaaa..tu baru sama muka mama dia..ekekeek...manis betul...

Bulan said... [Reply to comment]

apa amsalah nak kerot-kerot kening? tak paham lah.. bior le ikot muka sape pon, sangat susah hati kenapa? adoii.. pelik na memcam org pon..

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Thanks Ninie, dia mmg gedik..kalau suruh pakai gambar cpt2 ckp "nak jadi mcm mummy...nak gi work.." hehe

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Bulan,

sbb dia nak saya ckp muka arsyad mcm dia kot..takde kena mengena langsung..hahaha

kerengga riang said... [Reply to comment]

Mulan,

pada pandangan mata kasar saya, wajah Arsyad lebih mirip wajah Mulan. Ada la sikit2 iras ayahnya.

pedulikan kata org. lain org, lain pandangannya, lain citarasanya. memang itu fitrah manusia.

ZuNas77 said... [Reply to comment]

hehehe..

tak la saya takde la nak marah org yg suka kasi pendapat ntah apa2 tu. tapi curious gak anak yg saya kandung 9 bln tu ikut muka sapa agaknya..kekeke

thanks yer..yg pasti, perangai mmg mcm mummy dia..gedikk. memanjang..hahaha

Liza said... [Reply to comment]

tgk gambo pakai tudung tu, mcm zu ler rasanyer...hahahaha

eiseai said... [Reply to comment]

i baru je nak tulis something like this. tapi bukan muka but perangai, mcm diorang kenal sgt lah. tensionnnn dengar...

ZuNas77 said... [Reply to comment]

kak liza, thank you..hahaha

salina, mmg nyampah kan. mcm la dia yg penat sakit dada jaga anak kita hari2. mcm dia plak yg lagi tau..u punya if org nak pertikai bab muka mmg patut terjun lombong la org tu. if perangai pun if diaorg lg kenal dari i, patut langkah kaki i dulu!!!..hahahaha