Pages

Jun 20, 2013

Little Steps

Salam Jumaat....
 
 
Wahh.....sejak bila aku pandai kasi salam nih? hahahaha..hari jumaat yg mulia, mari lah berperangai elok sket..kikiki
 
 
Arini nak cite pasal school baru Arsyad. Memang rezeki aku lah, elok je balik office, project bertahun2 daycare utk anak2 staff pun dah siap. Cantik je plan. hehehe...Ini semua adalah hasil kerja keras Puan Salina and team. Well Done!!...Cantik sgt2 school nya. sampai aku pun rasa nak teman anak dok situ hari2..kikiki..
 
 
Arsyad ni takde masalah nak g school. Sbb sejak kecik mmg aku antar daycare kan. So takde la adegan2 nangis2 dpn pagar sekolah. Dulu kat Spore pun gitu. Walaupun tak de la paham sgt English masa mula2 masuk, tp dia ok je. Sebulan kat school, dah ok sket la ckp English nya...Dpt school kat Little Steps, lagi ok sbb English medium gak kan..so utk proses menyesuaikan diri tu takde prob la. But aku saja amik cuti gak masa first day antar dia. Ye la semua kawan2 dia ada mak ayah teman masa first day. Dia je takde, kang sentap plak. Pastu masa aku nak balik, kawan2 dia nangis, dia pun buat2 nangis. Mengada2 gila. Nangis sambil gelak2. boleh? hahahah
 
School ni dua tingkat..ni aku amik gambar belah bawah je la..malas nak naik atas snap kat atas plak..hahaha..basically kat bawah tmpt main2 biasa2 je..tmpt mkn and mandi. Belah atas baru ada for music class, tmpt tido, gym etc...
 
:: Ni dari hall. sofa tmpt mak ayah tunggu, and nampak la tmpt main2 utk ptg2::
 

:: Outdoor:

:: Jamban yg teramat cute. size bdk2. Kalau aku duduk, pecah berderai la jamban tu..haha::

:: Comal gila kan? sinki and cermin pun size bdk2::
 


:: Sick Bay. If ada bdk demam, kena dok dlm bilik ni, rehat. tkleh campur bdk2 lain..::


:: Kitchen...dapur umah kita pun tak cantik mcm ni Aryad oii..haha::

:: Tmpt bdk2 makan..punnn size diaorg...aku duduk, terjungkit bench tu kang..hahaha::

:: Art section kat luar...over siap pakai apron bagai kalau nak mewarna kan...hehe::

:: Budak ni dari Kajang. Sampai pagi2 tak mandi. So kena mandi dulu..suka dia...shower pun atas kepala dia aje....ada hati nak mintak shower mcm ni kat umah..::

:: Anak bujang saya udah besar..saya adalah sebak..  :-( ::

:: Masa ni first day...takde kwn lagi nak mkn sama2..hehe:;
 


:: Tmpt basuh tangan utk budak2 jugak...kalau kita, kena melutut laa...haha::
 
:: Ni Dressing up area...comel gila kan..leh pakai baju berangan2 depan cermin..Mummy mahu jugaaaa!!!::
 


:: Arsyad mmg suka gila baju2 uniform..Dah lama mintak baju police..tp malas nak beli...nasib dah ada kat school..hahaha::

:: Pilih la nak..pilih..nak jadi police, askar, bomba, doctor..semuaa ada..::
 
 
:: Minggu pertama kat school..baju ni je la dia pakai...skrg dah bosan kot..hahaha::




:: Happy main2 kat luar..::
 
 
Arsyad memang happy sgt2 kat school baru. Cikgu2 pun rajin melayan dia kan. And knowing him, dia kan melasak. So cikgu2 ckp jgn marah, jgn sergah2 dia..ckp elok2..aku pun ok la..kalau dah kat school ckp elok2, kat rumah pun kena la try cakap elok2 kan..hahaha...Tp so far ok la...budak pun tak ramai lagi..so focus kat dia tu lebih la sket..
 
 
Then aritu school Adelia tutup. Aku tumpang la kat school arsyad. bkn main happy dia kat situ. Dah takmo balik bila ktorg datang nak jemput. Ish, rasa mcm kesian plak. Abg dpt school best, dia gi school yg sama je kat Kajang tu kan. School sana utk baby2 and budak2 kecik, activity pun tkde la byk sgt. Aku bkn apa, maleh nak handle dua2 time jem dari Kajang ke KL. Tp bila tgk minat dia nak g school abg. Ok la..Mummy gagahkan jugak hantar dua2 walau ada waktu kena harung jem sampai 2-3 jam..huhu...Demi anak-anak...
 



:: Ni masa ada Agama class. Tak sempat cari tudung size dia...belasah tudung mommy..rasa nak cubit2 pipi pau dia tu kan..haha::

:: Ada belajar tanam bunga bagai..umah mak korang satu pokok bunga pun takde...kikiki::

:: Arsyad benda2 gini mmg dia suka..pastu ada 200 soalan dari dia yg kita nak kena jawab::

:: Alololo Anak dara mommy ni....rajin tau..::
 

:: Homey homey nya bekas siram bunga tu kan..semua benda nak ikut size budak2..semua homey homey::

:: Ni cikgu dia MMS. Patut Adelia lom bleh masuk class ballet lagi. Sbb belum 3thn. Tapi dia minat sgt2. Kat rumah pun feeling jalan jengket2, sikit2 buat split. Hahaha..So cikgu ckp dgn bdk2 ni, kita jgn push, but kita jgn stop jugak. If dia minat, galakkan. Yeay...tak sabar nak tgk Adelia dgn tutu..mesti debob2 ketak2 sana sini...Hahahaha::
 
 
So far anak2 mmg suka sgt dgn school ni. Hari2 g school tak pernah nangis, nak balik kena tgu diaorg puas main dulu. Masa mula2, weekend je nangis nape tak gi school. Boleh??? Hahaha..Alhamdulillah..tgu Aleesya setahun lebih, nak antar kat sini gak. Biar dia belajar mcm2. Selagi keje sini, kena maximize kan peluang. Kang dah berhenti keje, kembali school kat Kajang je la anak2 yer..Hahaha....
 
 
Nanti aku up gambar Adelia dgn tutu and amik video her first ballet class ok!. Tak sabar..next week..harus mommy amik cuti masa tu...over gilaaaa...hahaha


1 comments:

eiseai said... [Reply to comment]

yeay for LS! even tho akmal tak sempat nak join, mummy dia kena tarik balik application form. dulu eksyen, first form yg submitted hahaha