Pages

May 26, 2011

Sorry Baby....

Entry kali ni aku nak tujukan khas utk si kecik dlm perut nih..Sedar tak sedar dah 5 bln dia dlm perut aku...Sedar tak sedar okeh..dulu time Arsyad tiap2 minggu monitor..masuk je minggu baru, terus bukak babycenter tgk apa perkembangan baby dlm ni...then bukak buku tgk mcm mana besar dia, apa dia leh buat apa suma. Tp skrg tup2 dah 5 bln without aku betul2 monitor..baru nak masuk 2..kalau 4-5 kang mcm mana???? huhu..not good..not good...

Tp kira ok la at least monthly check up aku tak lupa...Vitamin supplements semua tak lupa gak..Ada kwn2 aku yg bila dah bz dgn anak2, monthly check up baby pun leh lupa...biasalah dah byk tanggungjawab kan..Tp betul la org ckp. Pregnant sulung lain dgn pregnant yg lain2. Time sulung ko concentrate dgn diri sndiri and pregnancy jer. Bila dah ada lagi sorang kat luar, nak bagi attention kat yg luar lagi, dgn badan yg berubah2 lagi, dgn keje2 lain lagi...mmg byk benda nak kena cope..

Dulu gambar scan baby letak cantik2 dlm album. Tiap2 bln takde miss pun..skrg ni merata je aku letak. Lepas kasi Arsyad tgk, then ntah mana2 letak. Ish, sedih plak rasa..nak kena cari balik..nak beli album utk letak elok2 mcm abg gak..Sian baby..sorry mummy bz sgt skrg...tp mummy takkan lupa baby dlm ni..Mcm mana nak lupa makin hari makin active dia swimming...kalau lepas makan je lagi galak dia dlm nih..suka ye mummy mkn byk2? hahaha..

Preparation plak, dulu time Arsyad, takde la beli awal sgt. Tp simpan duit awal2. Then time sale beli benda betul2 berbaloi. Seawal masa 4 bln preggy lah. Beli sikit2. Sebulan 3-4 pasang. Lama2 byk la dpt kan. Skrg satu hapa pun tak beli lagi. Walau sehelai baju. hehehe...Daddy kata next month kita gi skali harung, beli terus semua apa nak beli. Dun worry k baby, insyaAllah if next check up doc confirmkan lagi gender, boleh mummy beli gaun byk2..,hehehe

Pregnancy kedua ni paling mencabar aku rasa. Dgn mabuk teruk gak la the first 3 months, pastu selalu dpt serangan heartburn yg sangat annoying, salah makan je angin satu badan, then masuk je petang kepala berdenyut2, badan lenguh2, kaki rasa mencucuk2. Sbb tu aku slalu gi cuci rambut kat wisma central nun. Walaupun kena jalan jauh, tp bila kepala kena urut sejam dgn sedapnya..rasa lega sikit....Pinggang lom sakit sbb kali ni rasanya kebesaran badan seimbang dgn perut. hehehehe...Dgn Arsyad perangai manja tak tentu pasal. Mlm2 je merangkak nak tido satu bantal dgn Mummy. Tarik tgn mummy suruh peluk dia. Itu ok lagi, skali mlm tadi dia mimpi apa ntah terus tendang2 perut mummy. Senak giler...Terjerit2 panggil daddy, terus dia nangis igt kena marah...Ish, terkejut je la Arsyad..tak marah aihhhh...tendang la lagi...kalau berani..hehehe

Memang sekejap sangat dah half way thru...lagi 4 bln insyaAllah bertambah la ahli keluarga kami. Itu satu lagi benda yg menganggu fikiran aku skrg. Persiapan mental dan fizikal yg bkn calang2 nak aku tempuh nanti. Itu nanti aku cite, sbb belum masanya..hehehe..Aku berdoa sangat2 harap semuanya di permudahkan...Semuanya akan aku tempuh dgn tenang demi utk suami dan anak2..chewaahh..ayat tak boleh blah nak gi beranak je pun..mcm nak gi bertempur kat medan perang je..hahaha

Badan makin membesar, perut makin ke depan. Hari2 org tanya aku.."Zu, dah 7 bulan ke?" terkejut kejap. Adakah sebesar itu tumbesarannya? Tp mmg nampak besar..bila aku belek gambar pregnant Arsyad dulu, mmg perut kali ni besar sikit. Maybe sbb lemak2 dah sedia ada, bila ada baby dia tolak lemak2 kasi mampat, terus nampak besar..hahahaha..

Next month nak start shopping barang baby..tak sabarrrr...next check-up nak pastikan betul2 gender..sbb if boy takpe kalau kuar girl, leh gagah lagi pakai baju gambar kereta, roket semua. Kalau ckp girl, tp kuar boy??? mcm mana gaya anak aku pakai pinky2 reben2 nanti? hahahaha....

ok la till next entry..byk benda nak cite tp masa tak berapa ada...Hari2 masuk office mesti rindu budak busuk kat rumah tu...Tgk la vid bawah ni gaduh dgn mummy pasal dia nak baby boy..kekekeke. Tgk part last skali mcm mana dia suka2 hati bangun, letak siku kat perut mummy, tekan utk tampung badan dia nak bgn..suka2 tauuu...senak kejap perut aku...sabarrr je la Abg arsyad..

video

2 comments:

dieya said... [Reply to comment]

dah besar yek perut u zu.. tepek laa gambar, nak tengok!

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Nadiah!!!,

Welcome back..benci tau boleh pulak hilang tiba2 gitu..hahaha...nanti2 la i amik gambar..skrg sangat malas ok..i nak baca entry u sampai abis dulu. best giler!!..jgn lupa next year u kena dtg visit i ok