Pages

May 10, 2011

Bandung Part 2

Sebelum kemalasan lagi melampau2..marilah sambung Part 2 pulak..

Plan nak keluar pagi2 tapi rasa mcm tak guna sgt coz FO mmg bukak kul 9.30am. So kami pun relax2 la bfast, then siap2 snap2 gambar dulu sbb kira ni last day la nak shopping..Esok flight pagi2 buta sapa nak posing lagik..hahaha

:: Rombongan cik kiah kami. Aku tukang snap, Daddy takde sbb dia mmg tak gemor amik gambar..::

:: Kena ada gambar dpn bas utk menggambarkan betapa rombongan besar kali nih..hehehe::

Ok FO pertama yg di serang pagi tu adalah Rumah Mode. Mmg dulu masa aku and Kak Selly pergi, tak sempat cover Rumah Mode ni. Terkilan sgt. Kali ni siap 2x sampai dpn Rumah Mode. hahaha..Nasib cuaca baik, leh posing2 lagik sebelum dia bukak. Taman dia cantik sgt2. Byk spot yg sangat cantik utk amik gambar. Aku hanya snappy2 memandangkan sejak azali suami aku mmg susah nak amik gambar..hahaha

:: Sapa tak amik gambar dpn mercu tanda ni rugii wooo..iyer..aku adalah antara org2 yg rugi itu..::

:: Ni gmbar semalam masa sampai hari hujan tu. Nak letak gak sbb gambar time tak hujan tak byk..hahaha::

:: Anak bujang saya::

:: Haa..ni gambar fresh dia..dia mmg happy pagi2..mood baik, energy byk..akal pun byk..::

:: Satu2nya gambar family di Rumah Mode..ish..::

:: Leka tgk ikan2 emas yg comel itu..Nanti la if rumah kita besar, buat kolam mcm ni ok Arsyad..::

:: Pastu excited tgk frog...suka sgt dia::

:: Dpt pegang ikan lagi la suka...ikan2 tu pun jinak tgk la tu berlumba2 nak gigit tangan gebu anak aku..hehe::

:: Dlm Rumah Mode. Satu2nya gambar yg dpt di snap lepas tu dia tak kasi dah...tgk tu baju bajan yg banyak..::

Aku baca review dulu kata Rumah Mode ni baju2 dia mahal. Tp bagi aku, tak mahal sgt la kalau takat blouse and tops tu dapat la dlm Rp100k. If covert baru Rm30 lebih. Jenama Esprit, Gap suma..mana ko nak dpt kan. Paling happy siap ada maternity blouse khas utk BF lagik. Kain dia sedap, and murah. Kat sini byk betul selection. Dari baju dewasa, bdk2, laki pompuan byk sgt. So ktorg pun bertapa kat sini sampai sejam lebih. Masa yg di pertuntukan utk cover semua FO kat sini (ada 4 FO dekat2 dgn Rumah Mode) adalah sejam setengah. Tp dah dlm Rumah Mode je dah abis sejam setengah, maka tak ada la rezeki nak gi FO lain yg berdekatan..hehehe..Tp mmg sangat2 puas hati. Aku dpt 6 baju, satu skirt, 2 baju Arsyad dgn hanya Rp700k = RM245. Aku rasa dah abis best dah...

:: Bdk ni mmg leka sgt2 tgk fish...kasi keropok dgn air oren baik je dia dduk makan sambil tgk fish::

:: Sila tgk kecederaan mata budak baik nih. Ni kena smlm kat 1st FO ktorg gi. Lari laju2, skali langgar buju meja...hmmm..::

:: Daddy tkmo posing sudahhh..Mummy posing sorang..haha::

:: Paksa Arsyad posing sama..walaupun dia dgn beria tolak2 aku..haha::

:: Kak Selly nampaknya berpuas hati dgn hasil tangkapan yg lumayan..kekeke::

:: Paman pun giler shopping..sampai nangis Arsyad bila dia tak di layan..::

Next pergi Jalan Dago. Cover balik FO2 yg ktorg tak sempat nak pergi smlm. Ok la best. Aku rasa FO kat Jalan Dago paling puas hati kot. Tp still depends dgn apa yg ko cari gak. Then ktorg lunch kat Simpang Raya lagik. Malas nak cari tmpt mkn jauh2. Otak pikir nak shopping habis2 je sbb esok dah nak balik..hahaha

Ada satu FO kat Jln Dago nama dia JetSet. Kat situ if ko spend let say 1 juta, dia akan bagi voucher bernilai 1 juta gak utk ko belanja kat another FO nama dia Wanted. Tp FO ni jauh giler. Sapa tak suka dpt voucher lumayan kan. Tp tertipu ok. Dah la gi jauh2, brg2 dlm tu hampeh, and harga dia mahal gila. Sbb takmo rugi, laki aku beli kan aku 2 helai seluar tido, and 2 helai seluar pendek Arsyad. Itu je dah Rp700k. hahaha..Nasib la Wanted to sebelah Kartika Sari. Dpt borong brownies skalik. Takde rugi masa travel jauh2. Brownies yg aku rasa paling sedap adalah Brownies kukus. Yg bakar ok gak dia tahan lama tapi tak moist mcm kukus. We all beli brownies je dah Rp500k. Utk 2 buah rumah, 2 office, and kwn2 rapat..Nasib bwk beg extra sumbat suma dalam beg je..

Lepas lunch gi FO kat Jalan Riau plak. Aku rasa time ni semua org dah penat, plus dah tak ada selera nak naik turun FO. Serious FO dia terlampau byk utk korang cover. If satu hari tu, adalah dekat 20 buah FO yg kena terjah. If pagi2, mood tgh excited ok lah kot. Sampai petang kaki pun rasa nak tercabut, tak larat dah...So takde beli apa sgt kat Jln Riau. Then igt nak repeat balik kat Rumah Anak Kecil since masing2 ada balance rupiah lagi. Tp penat mengatasi segalanya, terus ktorg balik hotel.

Kaki aku mmg bengkak bila sampai hotel. Time berjalan tak hagak2 kan. Terus laki aku mintak org hotel ni carikan tukang urut yg leh urut kat bilik. Nak gak merasa gi Spa dia tp malangnya semua tutup kul 8.30pm. Best tau org kat hotel ni. If ko malas nak kuar makan, order je kat dia, dia akan tolong g beli kan. Siap cari tukang urut mlm2 lagi. Mmg service tip top. Lepas kena urut terus aku tido. Nasib dah siap packing. Esok tu kul 2.30am nak bgn siap2, bfast. Kul 4.00am dah kena ada kat airport.

:: Budak kepenatan tapi nak gak pakai underware Thomas sbb nak tunjuk kat Ceca..hahaha..dah gaya hapa anak aku nih::

Dlm ngantuk2 mandi gak la siap2 nak meninggalkan bumi Bandung. Aku borak2 ngan Daddy ckp kali ni pnya trip mmg penat tapi seronok. Penat sbb bwk bdk kecik, and bwk perut yg besar sket dari sebelum ni. Then rasa mcm tak puas shopping padahal duit susut and brg penuh 3 beg. Mcm mana tu??? hahahaha..So adakah misi Bandung akan di arrange lagik???? hahaha..

Bagi aku korang2 yg rasa nak jalan2 shopping, Bandung is the best la. If korang jenis tak kisah mcm aku la sbb kat Indon ni tau2 la kan...Takde la mcm ko jalan2 kat Europe ke, Aussie ke..Tp yg penting kita akan jadi jutawan kat sana..hahaha..If nak gi, aku suggest pergi la ahad ptg...then Isnin pagi start shooping, balik rabu or khamis. Coz start jumaat je Bandung penuh sesak dgn org2 Jakarta yg dtg nak shopping gak. Time ktorg start shopping Khamis mmg heaven giler. Lengang je takde org. Selesa sgt. Jumaat je ktorg dah start semak sikit. Sbb dari satu tmpt ke satu tmpt tu adalah macetttt!!!...

Pasal bab supir and hotel nanti la di lain entry yer...Sbb ramai tanya, so aku share kat isni je senang..


:: Bye Bandung..Nanti Arsyad dtg lagik yer.bwk adik pulak..Mummy jgn bwk perut dah kali nih..hahaha::

:: Cantik kan??? time ni kul 6.00am..::

:: Nak kasi dia diam sikit. layan Upin Ipin dari phone uncle ben. Tgk tu kaki siap begitu skali. 1st class seat pun kalah tau..::

OK la, next entry aku cite pasal supir and hotel plak...tungguuuuuu

6 comments:

qemaishak said... [Reply to comment]

Sakan soping kak..letih tapi seronok dapat soping kan..gitu lah lumrah orang perempuan ni hehe

Arsyad pun happy dapat jalan-jalan ye..

dieya said... [Reply to comment]

yeah zu part supir tu yg penting.. gi tempat2 gini i agak cuak sket coz takde lrt kan.. hehehe

mama3A's said... [Reply to comment]

mmg best..

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Qema, tak shopping sakan sangat..sbb kaki tak larat..and poket tak berapa nak tebal..hehe..Arsyad suka je jalan2..dia pantang bwak jalan.

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Nadiah: ok dah update pasal supir. u lagi la slalu travel sendiri, jgn mengada2 nak amik cab ke apa.

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Selly,

best kan..takpe travel 2013 nanti lagi best..hehehe