Pages

Sep 15, 2011

Misi Pun Bermula....

Hehehe...biasalah lepas beranak apa lagi kan...acara nak menguruskan badan balik la..(menangis!!!)...tp kali ni aku agak teruja gak sbb berat aku turun dgn tak di sangka2 (eleh..kecoh padahal tak byk mana..hahaha)

Sblm deliver Adelia, aku timbang berat aku 94kg (lega sbb tak cecah 100kg..haha). Then 5 hari lepas tu aku gi spital sbb nak check dia ada jaundice ke tak, aku senyap2 naik kat alat menimbang dlm bilik doc..haha..masa tu berat aku 83kg..Aku agak terkejut sbb 9kg turun di situ..Adelia 3.03kg, air ketuban + uri + darah + segala mak nenek dlm perut = 6kg kah?? ok la tu kan..Then seminggu lepas tu gi spital ada follow up, aku timbang lagi now dah 80kg...(lompat bintang!).

hahaha..ko tau dulu time Arsyad aku balik office dengan berat 80kg tu tau..Meaning after 2 months aku masih 80kg..hahaha...Skrg ni after 2 weeks..so aku adalah teruja..boleh ke aku turun 20kg mcm dulu?? sbb aku nak target 60kg skrg nih...ok la 60kg dgn ketinggian aku and ada anak 2 kan..kang kurus2 sgt tak kena plak (ayat nak cover line..muahahaha).

Ni tgk BFF aku kat Hollywood sana..hahaha..Dia pun tgh giat nak kuruskan badan. Ni dia lepas 2 weeks delivered. Gilo dah keluar jalan2 tau. See...sbb tu aku pelik nape kita ni pantang takleh kuar rumah??? Bkn ke pregnant, beranak, berpantang semua sama je tak kira org kat Msia ke, Kat US ke, kat Afrika ke kan..Kita ni byk nak ikut "tradition" je lebih..bkn ikut logic sgt pun aku rasa..

Jessica Alba Post Pregnancy Look 

Jessica Alba stepped out of the house two weeks after giving birth to her second child, Haven. She spent the day with her eldest daughter Honor Marie. Alba looked slimmer in a long white dress with a blue blouse.

Saya mau kurus mcm dia..lalalala....Misi bermula next week lepas aku balik rumah Kajang..sbb aku skrg kan tak keje..So takleh gi Gym nak workout mcm slalu..So aku try method lain..Nnti if dah nampak hasilnya aku share sini ok..hehehe
 

6 comments:

Pnut said... [Reply to comment]

jom join geng diet kat FB...
jommmm akak skng berenang-renang.. memandangkan ada masalah tu bersukan lasak. ahhaha lasak ke.. jogging je...

lutut tak bagus utk berjogging2 joggingan...

sorry tk dpt pegi cheras, sebb motor husband rosak, so hari jumaat tu dia pegi 'lepak' kat bengkel motor,

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

wahhhhhh Zu dah nak menyelimkan diri

best nyer.....tapi Zu idok susah sngat kan nak turunkan berat....

eiseai said... [Reply to comment]

hahahaha. shhhhh tak leh sentuh topic2 pantang gitu. kang org sensitip tak tentu pasal. apa org kata, tak pandai jaga badan hehehe.

syanasaid said... [Reply to comment]

chaiyok!!!
aku ni nk turun 5kg pn payah wei
lemak tepu berada di mana2 saje

Afne said... [Reply to comment]

wawawahhh azam nk kurus. u go girl!

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

tibe2 aku rindu sebulan selepas banak,mmg gile2 turun n slim,tetapi..aduh..tetapi..hahahah
blhnye zu,usehe!!