Pages

Apr 19, 2011

5th Family Retreat..

Spt biasa cite dah basi. Tp lantak ler sbb nak mengupdate cerita bergambar memerlukan kesabaran yg jitu tau..hahaha..

Diam tak diam ini kali ke -5 aku attend K's Family Retreat. Aku masuk sini 2006, masa tu takde Family Retreat. Then tiba meniba lepas 2 minggu keje, aku kena jadi committe plak utk 2007 punya Family Retreat. Hoihh..gelabah jgn cite la. Dah la aku pun tak kenal org lagi masa tu, nak kena handle event? mmg kelam giler tp buat2 cool. hahaha..Tp aku seronok teringat2 zaman tu sbb kat situ la aku jmpa kwn2 sejati yg aku rapat smpi skrg..

2007 Awana Kijal, gi masa tgh single mingle. 2008 Damai Laut, Pangkor, gi masa dah kawin. 2009 Cherating, tak dpt pergi sbb masih dlm pantang. Ikutkan hati aku nak je bwk Arsyad yg baru 30 hari masa tu. Nak jmpa kwn2 pnya pasal..tp of coz Daddy Arsyad tak bagi..kekeke...2010 Penang, best giler aku rasa..Masa ni kena jadi comm lagi tp lagi mencabar sbb ada anak kecik. Gi handle registration pun dok kendong anak. hahaha... This year 2011 kat Langkawi. Pun best...sbb ada anak kecik dan lagi sorang dlm perut...sungguh byk kenangan Family Retreat aku kat sini dlm 5thn..

Kali ni kat Langkawi mmg aku plan nak lepak di resort sahaja. Sbb awal2 aku dah kasi green light utk Daddy Arsyad main golf dgn husband Angela, best friend aku. Sebagai isteri mithali (konon..) aku dah book kan awal2 utk dia main golf dari KL lagik. Sbb aku tau, if dia gi family day company aku, dia takde la enjoy sgt sbb ramai dia tak kenal kan. Aku if gi family day company dia, aku leh enjoy sbb jmpa kawan2 lama. Sah2 company dia tu company aku keje dulu..hahaha..So utk jadi fair, dia leh gi main golf siang, mlm lepas dinner dia balik bilik dulu utk aku plak lepak dgn kawan2..hehehe

Ok serious gambar tak amik byk. Sbb mana la aku nak amik gambar lagi, nak bwk perut, nak dukung bdk umur 2 thn yg tiba meniba takmo jalan sbb dia kata dia gemok (leh ke pakai alasan tu??), nak layan dia mandi pool 4-5 jam, mmg tak dan wey..baru anak sorang..hahaha..

:: Bilik dia spacious gak. Eh lupa..duduk kat Pelangi Meritus::

:: Finally budak ni dpt seat all by himself!!..hehe..sbb sebelum ni asyik kena riba je coz under 2 years kan. Bila ada seat sendiri berlagak tu...jerit2 suruh mummy dgn daddy pakai belt. Daddy letak beg pun lom lagi..haha::

:: Baru sampai..terus mintak spec dia sbb panas katanya..overrr::

:: Nyampah tgk kan?? hahaha::

:: Tgh tgu beg pun spec takmo cabut lagik...gerammmm::

:: Resort ni style chalet. Besttt...ni nak gi bfast. Dgn daddy bkn main baik lagi boleh jalan...ish::

:: kat pool tgh ngorat anak mat salleh ni..hahaha..mcm ayam ckp dgn itik aku nengok::

:: Tgk tu dia siap tarik tgn budak tu then ckp "jom..meh sini ikut arsyad.." hahaha::

:: Tarik punya tarik rupanya nak amik mainan bdk tu ok..pandai ko auta dia eh?? jerit2 budak tu..hahaha::

:: Ni telematch utk bdk2 yg besar sket..Arsyad takleh masuk la..Dia slow lari kang marah teamate dia..::

:: Ada lukisan karikatur juga...Arsyad takmo sbb takleh stay still...hahaha::

:: Aksi Arsyad bersama Daddy..Mummy tukang snap jer..::

:: Suka dia kena lambung2 gini::

:: Mcm tinggi kan? tp sebenarnya tak pun..::

:: Ni paling best aku rasa::

:: Byk kali dia suruh lambung sampai gigil2 lutut daddy dia..haha::

:: Gambar paling mahal from Uncle Shukor's underwater camera::

:: Ada gak family pic for Family Day..hahaha::

:: Arsyad try nak buat peace. Tak pass2..Skrg baru reti..hahaha::

Overall, aku rasa best sgt. Very relaxing pnya retreat. Ye la time ni aku tak payah keje or jadi comm, enjoy and relax sahaja...Ktorg mmg tak shopping apa, tak jalan ke luar pun. Activity kat resort pun dah lebih dari cukup. Mcm2 activity utk cater seramai 960 org..Giler ramai kan??

Special credit to org kuat Family Day utk 2 thn berturut2 (and counting..hahaha) Puan Salina and the team. Memang nampak diaorg penat sgt. Tp yg penting org enjoy!!!...

Next year ke mana pulak???? Kena lebih bersilat sbb ada 2 anak pulak nanti..kekeke

8 comments:

AdanyaKauUntukku said... [Reply to comment]

saya suka saya suka
tapi tak gayat yek si arsyad..di lambongkan daddynya...

kalau si fahim tu..
mau kejong dia kat atas tuuuu

dieya said... [Reply to comment]

arsyad sgt encem pakai oakley!

gambar underwater tuh sgt unik laa zu.. kalu hantar contest ke apa sure menang punye!

Pnut said... [Reply to comment]

Ya Allahhhhhh sukanya akak tgk pic dia direndam dalam air tu? siap gelak lagiii mmg muka minta kena geget betul....

air tak masuk idong ke?

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Ila,

Arsyad mmg suka activity lasak. Dia akan swimming sampai kecut2 tgn..selagi tak panggil naik (and gaduh sejam dgn dia utk panggil naik..) selagi tu la dia tak naik..hehe..If dpt lambung2 lagi dia suka. Tak payah berhenti pun takpe...hehehe

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Nadiah,

ada gak la yg dah offer nak buat photoshoot la...apa la..tp i maleh la sbb kang dia terlebih glam i sedih..hahaha..ntah apa2 punya feeling pun i tak tau..tp dia mmg suka pakai shades. sbb mata dia silau kot kena panas...over sikit bdk tu..

ZuNas77 said... [Reply to comment]

Kak Naz,

Air masuk hidung, masuk mulut, mmg dah puluh2 kali kalau dia swimming tu..sbb suka sgt selam2 kan kepala dia..Pastu mata merah2..tp dia suka..if kita campak dia dari atas terus masuk pool lagi dia suka..hahaha...

eiseai said... [Reply to comment]

i baru nak buat entry retreat tapi malas sbb nyampah hahaha.

oi...last time tu, boleh belahhhh punya line hokayyyy :P

ZuNas77 said... [Reply to comment]

eh, u wajib buat ok. semua org nak tau the WHOLE story..hahahaha..

hahaha..ayat tak boleh belah tu of coz kena ada...muahahaha