Amik sebijik bawang Holland..hiris....3 ulas bawang putih...hiris....tumis dlm kuali....tuang cili blend....tumis...pecah minyak..tuang sardin cap ayam dlm tin...kasi hancur2kan...curah air asam jawa sket.....biar 5min...Eh, cili api takde plak..klau ada ni lagi malatopp....ok la..tutup api....
Basuh kuali..(sbb ada seketul je kuali dlm umah ni)...Panaskan minyak...pecahkan telur...hancur2kan....angkat letak dlm pinggan..
:: Tak sabar nak tunggu amik gambar...dah cedok dulu...dasar takde kesabaran..:: |
:: Alhamdulillah...syukur rezeki arini...cepat di masak..sedap di makan...hahaha:: |
Bismillah....tetiba..uwekk..uwekk....si kecik nangis....Eh, tunggu kejap leh? Kasi Mummy 5 min je..tak lama..serious..5 min je...
Dlm masa 5 min..licin pingganku....ada separuh lagi sambal sardin....kita buat cucur tepung petang karang...kasi cicah...walaweihhhh....tak yah makan dah makan kang...beshh!!
Eh, sambal sardin je pun...kecohnya macam masak nasi beriyani...miahahahaha..
4 comments:
lauk gini je pun sodappp
nasi panas2 ..huhu
sambal sadin peberet okeh!! hahaha.. sedap giler, sambal sadin, telo mata kunen cair, kicap nasik panas!! perghhhhhhhhhh *lap ayolior*
Syana: memang sodap...licin aku bedal..haha
Bulan sayang:
tgk lauk gini...segala ayam2 masak merah bagai tolak tepi khennn...hehehe
yg lg cpt msk lg sedap. asalkn perut kenyang kan?
Post a Comment